AD | Lentemigratie weer begonnen

Een gespotte zilver plevier | Foto Michelle Pors-Da Costa Gomez

De voorjaarstrek van vogels is in volle gang en vele vogelsoorten zijn op hun weg terug van hun overwinteringsgronden in het zuiden richting Noord-Amerika om in de zomer te broeden.

Soms hebben ze een tussenstop nodig om te rusten, de vetreserves weer op te bouwen met voedsel en aan te sterken voor het vervolg van de lange en gevaarlijke reis. Dus komende weken kunnen er dan ook onverwachte verrassingen voorbijkomen.

Zoals de vogel op de foto, een van twee gespotte zilverplevieren in winterkleed. Het broedkleed van de dieren is zwart-wit. Die transformatie moet nog gebeuren, maar ze zijn te herkennen aan hun grootte van zo’n 30 centimeter, een dikke zwarte snavel en een zwarte oksel.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Lentemigratie weer begonnen

  1. Michele DG is een kei in het fotograferen. Zij is de beste die we hebben op het eiland.

  2. ericlapas

    Als ik deze vogel zie, denk ik ook mooi, lief wat een plaatje maar intussen weet ik dat vogeltrek heel veel ellende met zich mee kan brengen. Ik moet niet aandenken dat wij al onze flamingo’s, totolica’s, kippen, alablanca’s en duiven vanwege vogelgriep moeten ruimen. Wij proberen met man en macht de Venezolanen die ook op zoek naar voedsel zijn, buiten te houden en deze vogels die zoveel ellende kunnen veroorzaken, kunnen hun gang gaan.

  3. Leuk stukje over de lentemigratie van de vogels en wat heeft Michelle Pors-Da Costa Gomez een mooie, sfeervolle foto gemaakt! Laten we bij alle vervelende dingen in de wereld van nu ook vooral genieten van wat de natuur ons biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *