AD | Maduro wil banden Curaçao verbreken

President Maduro sprak over maffia die alles naar Curacao Aruba en Bonaire brengt

Willemstad – De Venezolaanse president, Nicolás Maduro, heeft serieus overwogen om alle handel via lucht- en maritiem verkeer met de ABC-eilanden te stoppen.

Maduro heeft dat tijdens een vergadering met gouverneurs en burgemeesters van het land verklaard. De vergadering was live op de nationale televisie te zien.
De president had het over de maffia op de eilanden. De schaarste in Venezuela is te wijten aan de smokkel van goederen naar de ABC-eilanden toe.

,,Ik heb overwogen om alle vormen van communicatie, van al het zakelijke verkeer, van het luchtverkeer en het maritieme verkeer met Aruba, Bonaire en Curaçao te verbreken. En ik heb het serieus overwogen vanwege de maffia die alles naar die eilanden brengt.”

De president zei dat Venezuela uit elkaar valt door de eilanden. Maduro kondigde aan dat hij een kleine verrassing voor de eilanden heeft, maar dat hij op dat moment er niets meer over kon zeggen.

In de vergadering verklaarde Maduro ook dat Venezuela het jaar 2017 heel goed afsluit als het om de democratie en de democratische deelname gaat. Voor 2018 voorspelde hij dat het land een herstel op verschillende terreinen zal meemaken. Hij noemde daarbij een integraal herstel van de economie, van het maatschappelijke leven, en het politieke leven in het land.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

19 Reacties op “AD | Maduro wil banden Curaçao verbreken

 1. Fred de Haas

  Maduro is a ‘tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing’

 2. “Het is nu aan ons om ook “verrassingen” te bedenken voor Venezuela!!”

  Pfffft, haiaiaai no, wat een grap, alsof Curaçao verrassingen kan bedenken die Venezuela kunnen treffen. Ik neem aan dat het grappig bedoelt is.

  De waarheid is dat Curaçao niet eens in staat is zichzelf te verrassen, noch zichzelf te bedruipen. Curaçao is doodgewoon een mislukt eilandstaatje dat bovendien ook nog eens niet voor zichzelf kan beslissen. Een corrupte regering, ministers die niet eens weten hoe ze het eiland moeten besturen, domme naast hun schoenen lopende directeuren van overheidsbedrijven die geen kaas hebben gegeten van zakendoen, ook al hebben ze een beetje gestudeerd, het zakendoen zit hen niet in het bloed. De meesten hebben in hun jeugd geen cent te makken gehad, want ze komen zelf uit die arme barrios, en nu zitten ze hun eigen gremio te beroven. Het klein beetje macht dat die zogenaamde ministers/mandatarios van Curaçao hebben misbruiken ze om hun eigen bevolking een beetje te onderdrukken, dom te houden en nog erger te laten verarmen dan al het geval is.

  Eigenlijk wens ik dat Venezuela werkelijk de dreigementen aan het adres van Curaçao uitvoert! Het zou een goede harde les zijn voor de arrogante, luie hebzuchtige Curaçaose politici. En dan wil ik zien waar ze gaan bedelen, Nederland zal echt niet helpen hoor, halen jullie dat maar uit je kop politiconan pendew di Korsou, smoel so bosnan tin, blofdo ladron porkonan floho vies! O wat heb ik toch de pest aan die politici van jullie, ze kunnen niets klaarmaken, alleen maar praatjes verkopen…net een klas makakus. Als er op Curaçao niet zoveel mensen in armoede zouden leven, dan zou ik zeker zeggen; “doen Maduro, laat een harde vieze kleffe stinkscheet midden in hun hebzuchtige zwarte smoelwerken ontploffen”!! 😆

  Ik kan en wil geen greintje respect opbrengen voor jullie regering en die zgn. politici aya op Curaçao. Normaliter reageer ik niet eens op dit soort berichtjes, want ik heb geen verstand van de politiek, zeker niet van de politiek zoals die op Curaçao wordt bedreven. Maar jullie zeiken altijd over Haiti.

  Wel, een regering waarin een stel apen zoals bijvoorbeeld een hebzuchtige aan minderwaardigheidscomplexen gebukt gaande Steven Martina met z’n begerige ogen en lange zwarte dievenklauwen, een Ruggenaath, de zogenaamde ‘Curaçaose John F.Kennedy’ en andere apen en wijfjesapen zitting hebben, leidt Curaçao naar een 2e Haiti, dat waar jullie altijd al bang voor waren zal als ze niet oppassen zeker bewaarheid worden..watch out!

 3. Verrassing van Maudro: Proces GZE (proberen te) verzieken en Jamalodin niet uitleveren aan Curacao voor de zaak Maximum….Het is nu aan ons om ook “verrassingen” te bedenken voor Venezuela!!

 4. @Joep, Vergeet ook niet dat Maduro en kornuiten Aruba gebruiken met witwassen van gelden.

 5. Yep, het aloude principe van het zoeken naar een ‘gemeenschappelijke vijand’ om de interne problemen te verdoezelen. Heeft echter nog nooit het gewenste effect bereikt.

  Maar in dit geval heeft Maduro ook nog een ander belang bij de eilanden en dat zijn de olie installaties. Zowel Aruba als Curacao hebben een raffinaderij welke hij absoluut niet kan missen en Bonaire wordt nu gebruikt als oplsagplaats voor Venezolaanse olie, minder van belang, maar wil hij ook niet kwijt

  En dan krijg je het aloude gezegde: ‘een kat in het nauw maakt rare sprongen’.
  We gaan het zien wat Maduro voor ons als kerstgeschenk heeft.

 6. Videla was ook een dictator die veel interne problemen had. Zijn oplossing was om wat eilandjes in te nemen die in de buurt lagen en zgn gekoloniseerd waren door een land uit west Europa.

 7. Niet stoken.
  Wees voorbereid op veel.
  Klagers vergeten eigen klacht van hoelang nog voordat verdachte in zaak Maximum vanuit Venezuela heengevlogen wordt. Niet stoken, maar ik wijs wat niet klopt in dit.
  Verder, invasie van Venezuela aangezien eigen bewoners al lang vluchten, niet stoken.
  Oplossing.
  Frustratie is anders dan dronkenschap in verwarring willen brengen.
  Draag bij aan algemeen aanvaardbare oplossingen is Ieders belang, tog?

 8. @ToC
  Curaçao met name is altijd een doorvoerhaven (hub) geweest. Dus, niets verhouding 1: 125.

 9. Abraham Mossel

  Maduro heeft al toe geslagen via Flow, heb sinds een paar uur geen NL 1/2/3/ meer, is er toch weer stiekum een spion van Gerrit (roofvogel) de Raaf met de bekende schroever draaier in dienst genomen bij Flootje, waarschijnlijk via een kerstpakket. GRATIS RECLAMA FLOW

 10. Er is een ‘levendige handel’ in Venezolaanse producten, die spotgoedkoop in Venezuela gekocht worden en verkopen die tegen woekerprijzen ‘over de grens’. Hierdoor zijn erg geen producten voor eigen consumptie in Venezuela. Venezolanen die Venezuela ‘ontvlucht’ zijn zitten achter deze handel. Vandaar de opmerkingen van Maduro.

  Hij vergeet erbij te zeggen dat deze ‘handelaren’ vriendjes van Maduro zijn en die er stinkend rijk van worden. En dat geld dat Maduro uit Vzla heeft gejat?

  Trouwens Maduro. betaal je nog wel die 100 miljoen van Insel Air?

 11. Trots op Curaçao

  Ach @hoedanook,
  Je weet toch dat deze man een dictatuur wil en dat het niets te maken heeft met het goed voorhebben voor het volk.

  Het heeft niets met de handel met de eilanden te maken, want welgeteld zitten er ongeveer 250.000 mensen die goederen kunnen kopen en dat afgezet tegen een Venezolaanse bevolking van 31.500.000. Dat is 1:125
  Deze verhouding van 1 kind op de eilanden tegen 124 kinderen in Venezuela. Zou betekenen dat alle kinderen op de eilanden 124 keer dikker zijn dan in Venezuela.

  Een bakker, die door de staat opgelegde prijs van een brood, zijn gezin niet kan voorzien van de broodnodige levensmiddelen wordt creatief en verkoop meelproducten op de zwarte markt. Dezelfde markt waar Maduro zijn coca en shit verkoopt.
  Wel even genuanceerd kijken naar de werkelijkheid.

 12. Er is een ‘levendige handel’ in Venezolaanse producten, die spotgoedkoop in Venezuela gekocht worden en verkopen die tegen woekerprijzen ‘over de grens’. Hierdoor zijn erg geen producten voor eigen consumptie in Venezuela. Venezolanen die Venezuela ‘ontvlucht’ zijn zitten achter deze handel. Vandaar de opmerkingen van Maduro.

  Alvorens ongenuanceerd te reageren, bedenk wat de situatie, als het voortduurt, zal betekenen voor de eilanden m.b.t. ‘vluchtelingen’ (mensenhandel).

 13. Trots op Curaçao

  Zou hij Cova bedoelen als de verrassing?

 14. Abraham Mossel

  Ik zou zeggen, doe je best, dan doen wij zelf de rest, af gekeurde bus chauffeur , LOSER die je bent, met een vervalst in de Doctor Honoris Causa Aegree diploma, ken er nog een, zijn naam is G.F. de Raaf.

 15. Fred de Haas

  De wereld houdt zijn adem in, maar niet heus

 16. Als Maduro de dames op de Cubaweg maar hier laat, voor Eric Lapas.

 17. Nou Maduro, de groeten.
  Succes met al je vrienden daar.

  PS, kom John da Silva wel halen en meenemen aub…

 18. Maduro lijkt wel een Curaçaoënaar. Iedereen en alles is schuldig, behalve hijzelf.

 19. Abraham Mossel

  Oké, Maduro, laten we dan direct maar die kanker verwekende roestbak van jouw maar sluiten. kunnen de bonden ook niet meer dreigen om het land plat te leggen. wel te rusten minister de predikant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *