AD | MAN-fractie inspecteert dammen

De fractie MAN op daminspectie | Foto Jowenny Troeman

‘Traha dam warda awa’ (Bouw een dam en spaar het water op) is een bekend gezegde in het Papiaments.

Volgens de MAN-fractie een belangrijke gezegde, niet alleen figuurlijk maar het moet ook letterlijk vaker worden toegepast. De Statenleden van de blauwe regeringspartij maakten een rondje over Bándabou waar ze zich lieten informeren over de staat waarin de dammen zich bevinden.

Ze bezochten Barber, Flip, Rio Magdalena en Santa Martha. Hier en daar was te zien dat een dam vrij moet worden gemaakt van vuilnis.

Het westelijk deel van Curaçao telt circa 120 dammen, nodig voor het opvangen van water in de regentijd en om te voorkomen dat het grondwater brak wordt.

Foto Jowenny Troeman

Bron: Antilliaans Dagblad

10 Reacties op “AD | MAN-fractie inspecteert dammen

 1. Hebben deze gasten wel verstand van hoe een dam uit moet zien!Of hebben hun al een familielid of vrienden die dat werk mag uitvoeren voor veel geld ?Vroeger was ik een Manista maar sinds Cooper bij hun kwam vertrouw ik hun niet als deze Kabinet zou vallen komt dat op hun conto!!

 2. @Eric, dan zoeken ze dammen op de verkeerde plaatsen. Op de foto lopen ze juist een heuvel op op zoek naar een dam?
  Ik weet wel wie die ´expert´ is (familie van?) en wie straks de opdrachten binnenkrijgt. Het blijf lekker tussen de familie?

 3. Wat een poppenkast!!

 4. @lapas: en dat zeg jij die elk kind ern diploma wil geven omdat, als ze dit niet krijegen vpor hun leven lang getekend zijnn

 5. Vijf mensen voor de inspectie van de dammen .
  Moet niet gekker worden .
  Een dagje uit met de Man fractie .
  Resultaat !

 6. Haha, deze lui hebben stuk voor stuk tot dusver alleen de handen uit de mouwen gestoken om geld van de belastingbetalers op deze rots naar zichzelf, hun familie en hun vriendjes te harken.

 7. ericlapas

  Beste @Nombre, eerlijk is eerlijk, er staat erbij dat zij zich hebben laten informeren dus er loopt iemand met verstand van dammen daar ergens. Wat ik mij blijf verbazen is de man die daar achterop loopt, Cleopa.

  Hij is een douane ambtenaar en heeft nooit één cursus met succes gevolgd en toch heeft hij geprobeerd om zichzelf in de hoogste schaal van de douane te benoemen.

  De man heeft amper lagere school voltooid en toch vindt hij dat hij in staat is om een land te besturen. Is dat niet oneerlijk tov van de genen die toen ze jong waren wel geïnvesteerd hebben in een opleiding?

 8. Alsof de MAN expert in dammen-bouw is. Laat een paar opa ´s die daar in de buurt wonen jullie uitleggen hoe Curaçaose dammen gegraven en onderhouden moeten worden.
  Maar nee hoor, ´we´ spelen MAN-usje van alles.. Fotograaf erbij halen en voila, ´we zijn goed bezig.´

 9. Ze kunnen zo veel als ze willen naar de dammen kijken , maar schieten daar niets mee op, omdat de dienst openbare werken een dam begint te bouwen en de bouw technisch niet fatsoenlijk afmaken, zodat deze na dat hij vol loopt en overloopt gewoon wegspoelt, zie o.a. de dam bij Weichi en nu een jaar later nog steeds niet gerepareerd en afgemaakt. Deze ondeskundigheid of falend toezicht resulteert dus in veel weggegooid gemeenschapsgeld .Helaas is dit in alle gelederen van overheid gelieerde diensten, door O.A. politieke benoemingen van ondeskundige de normaalste zaak.

 10. ericlapas

  “Bouw een dam en spaar het water op” is een bekend gezegde in het Papiaments..Nou heb ik een andere voor de dames en heren politici van de MAN, de bevolking en vooral de arme bevolking na de verkiezingen niet met de vinger in de dam laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *