AD | MAN: ‘Steven Martina kan direct terug’

Steven Martina | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De MAN is opnieuw een proces begonnen om te komen tot een minister van Economische Ontwikkeling. Een en ander is ook afhankelijk van het juridisch onderzoek tegen ex-minister Steven Martina.

MAN-voorzitter Yves Schoop legt nader uit dat het onderzoek bij het Openbaar Ministerie (OM), na de aangifte door een lid van de oppositiepartij KdNT tegen Martina, zo goed als afgerond is. Mocht hieruit voortvloeien dat er geen vervolging komt van Martina, dan kan hij – na weer een screening – direct terugkomen als minister.

,,Er is ook afgesproken dat de opvolger van Martina, direct plaatsmaakt voor hem als hij terug zou kunnen komen. Die afspraak was ook gemaakt met de beoogde kandidaat Neysa Schoop-Isenia. Een screeningsperiode duurt zo’n vijf à zes weken. Omdat de MAN-commissie naast Schoop-Isenia meerdere kandidaten op het lijstje had, zullen deze nu benaderd worden voor de ministersfunctie. Mogelijk dat we voor hen allemaal tegelijk een screening aanvragen”, aldus Schoop.

De MAN bedankt Schoop-Isenia voor het feit dat zij zich kandidaat stelde om minister van Economische Ontwikkeling te worden en hoopt dat alle negatieve publiciteit rond haar persoon, die haar heeft doen besluiten zich terug te trekken, haar niet ervan weerhouden om in de toekomst toch een politieke functie te aspireren.

Steven Martina trad af omdat hij de eer aan zichzelf wilde houden nadat er aangifte tegen hem was gedaan. MAN-minister Kenneth Gijsbertha van Financiën neemt nu al een tijdje de honneurs waar, zo legt de MAN uit. Vervolgd wordt:

,,Nadat Schoop-Isenia was voorgedragen en zij eigenlijk al door de screening was, is op onheuse wijze en tegen de regels in vanuit de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) informatie over haar gelekt die nimmer vastgesteld is en waar zij zelf nooit op heeft kunnen reageren. Nu onderneemt zij juridische stappen om haar persoonlijke en professionele reputatie te redden. Omdat zij hier alle aandacht aan wil geven, heeft zij zich teruggetrokken als beoogd minister.”

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | MAN: ‘Steven Martina kan direct terug’

 1. Net zo genoeg als we van Clapas hebben met zn absurde foul mouth.

 2. sxmfirst

  Wat een niveau over “pretentieuze” neger te zeggen. Simpel hij gaat door process en kan gewoon weer Minister worden.

 3. Beter, dat we ‘n soort van m rojer als min financien krijgen, of jama terug en ‘n soort van ‘n monk als min pres en en jacinta weer terug gezondheid, zijn we veel beter af.

 4. De Rechtsstaat

  Ik heb dit artikel gelezen en nader overpeinsd.

  Vraagje: is het niet beter dat u gewoon de rug naar de politiek keert?

  Nooit meer terugkeren, door uw toedoen is het land helemaal niet beter op geworden. Blijf gewoon weg.

  Trouwens, fyi president van “bululu club” MAN, hij moest gewoon weg, de eer was hem nooit toegekend.

 5. ericlapas

  Kan MAN niet beter? We hebben genoeg van deze pretentieuze neger met zijn overdreven handgebaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *