AD | Martina weer voorgedragen als minister

Onbekend is of de ex-minister door de VDC screening zal komen | Antillliaans Dagblad

Willemstad – Steven Martina is weer voorgedragen als minister van Economische Ontwikkeling. Dat bevestigt partijvoorzitter Yves Schoop tegenover het Antilliaans Dagblad.

Schoop geeft aan dat de leden tijdens de laatste partijraad unaniem hebben besloten Martina weer voor te dragen. ,,Deze opdracht is per direct uitgevoerd”, aldus de partijvoorzitter.

Martina, die eerder moest opstappen omdat er een strafrechtelijk onderzoek tegen hem liep, heeft zelf onlangs te kennen gegeven graag weer het ministerschap op zich te willen nemen om af te maken waar hij mee was begonnen. Dat is hij aan de personen die op hem en op de MAN hebben gestemd, verschuldigd, zo liet hij weten. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft later het onderzoek tegen Martina voorwaardelijk geseponeerd, waarna politieke partij Kòrsou di Nos Tur (KdNT), die in eerste instantie aangifte had gedaan tegen Martina, een beroep deed op artikel 15 van het Wetboek van Strafvordering om het OM alsnog tot onderzoek te dwingen. Het beklag van KdNT werd op 22 oktober door het Hof afgewezen, waarmee het proces tegen Martina ten einde leek.

Officier van Justitie Guillano Schoop herinnert eraan dat Martina een voorwaardelijk sepot heeft, hetgeen inhoudt dat hij – zolang hij zich aan de voorwaarden van het sepot houdt – geen problemen heeft met het OM. Als hij de voorwaarden wel overtreedt, loopt Martina het risico dat hij alsnog wordt vervolgd, zo legt Schoop tegenover deze krant uit.

Tijdens de afwezigheid van Martina heeft minister Kenneth Gijsbertha van Financiën de post waargenomen en eind augustus werd Giselle Mc William – op dat moment nog Statenlid namens de MAN – beëdigd tot minister van Economische Ontwikkeling. Als Martina terugkeert naar het ministerschap, gaat Mc William terug naar de Staten en neemt Yves Schoop – die sindsdien als Statenlid is beëdigd – afscheid van het parlement.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Luister ook naar Hoyer2 | Steven Martina: ‘Beschuldiging OM en uitspraak rechter van redelijk vermoeden van schuld geen beletsel om weer minister te worden’

2019 05 23 – Openbara Ministerie Steven Martina Belangenverstrengeling Fatum Roger Bos Sepot by Black Lion on Scribd

2019 10 22 – BESCHIKKING Kd… by Black Lion on Scribd

7 Reacties op “AD | Martina weer voorgedragen als minister

 1. Super, weer ‘n net persoon met kennis in de coalitie,erbij de hyena schreeuwers van kdnt mfk ps ten spijt.

 2. Drechi pa bosnan Tur

  Mijn naam is Drechi pa bosnan Tur!!!!!

  Wie hebben hem het paard op gestemd dan? Niet de MFK, PS, KDNT en de partij van Mw. Mozes-stemmers toch? Hij moet toch door iemand met voorkeursstemmen zijn gekozen, of zie ik dat weer verkeerd??
  En hij is toch als de “Messias naast de Messias” in vol ornaat de coalitie in gebazuind? Of zie ik dat ook weer verkeerd?
  Ik moet een bril aanschaffen: ik zie zoveel dingen verkeerd de laatste tijd…..
  I would say “Sit on it and rotate now!!!!”
  DRECHI pa bosnan Tur!!!!

 3. Curacao revisited

  het is mij totaal onduidelijk waar deze benoeming op is gebaseerd: zijn eerste periode als minister was er een van geen resultaten (Insel air, space travel, bitcoin) dus waarom zou de 2de periode beter gaan?

 4. Weet iemand of Martina ook lid is van de grupo SOPI?

 5. @Wim, In Nederland moeten er volgens mij miljoenen koeien verdwijnen. Kunnen ze hierheen komen

 6. Martina heeft weinig fout gedaan maar helaas ook weinig goeds.

  Hij heeft in ieder geval meer inhoud dan verpleegster Gisele McWilliams, dus ik ben ervoor dat hij haar plaats weer inneemt.

  Komen misschien eindelijk die 1,000 koeien.

 7. De leden van de (Don) Martina dynastie, de politieke MAN club die pro sosialismo (komunismo) was en ook duidelijke populistische anti “hulandes” sentimenten koesterden, zitten er nu allemaal heel warmpjes bij.

  Ben benieuwd hoeveel de “sociale” Don Martina elke maand vrijblijvend “teruggeeft “aan de “komunidat” van zijn royale uit de staatskas bij elkaar geharkte en gegraaide voordeeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *