AD | MCB: Misbruik Robbie’s Lottery

Advocaten Rogier van den Heuvel en Roderick van Hees namens MBC: “Daar komt bij dat Dos Santos na de veroordelingen helaas opnieuw negatief in het nieuws is gekomen in verband met witwassen. Het gaat om de zaak tegen de familie Grynsztein”

Willemstad – Waar een bank de relatie mag opzeggen in geval van een ‘verdenking’ van witwassen, mag dat zeker – zoals in de zaak van Robbie’s versus de MCB Bank – wanneer de betreffende klant is ‘veroordeeld’ voor witwassen, is komen vast te staan dat de klant daarbij misbruik heeft gemaakt van de bij de opzeggende bank aangehouden rekeningen en bovendien in de media nieuwe beschuldigingen over witwassen opduiken.

,,Dan kan van de bank niet verwacht worden dat zij de relatie voortzet”, aldus de advocaat van MCB Groep, Roderick van Hees. Hij werd in de zaak die Robbie’s Lottery tegen de MCB heeft aangespannen bijgestaan door zijn kantoorgenoot Rogier van den Heuvel. De uitspraak is op 13 maart, dan moet bekend worden of de aangezegde beëindiging per 31 maart – in het verzoekschrift stond 1 maart en dat had deze krant gisteren overgenomen – rechtmatig is of niet.

In zijn verzoekschrift in verband met het kort geding dat Robbie’s en Robertico dos Santos hebben aangespannen, gaat advocaat Bertie Braam van de loterijhouder zelf niet in op de veroordelingen.

,,Daar komt bij dat Dos Santos na de veroordelingen helaas opnieuw negatief in het nieuws is gekomen in verband met witwassen. Het gaat om de zaak tegen de familie Grynsztein”, bracht de verdediging van MCB deze week naar voren.

Een andere bank, het Nederlandse ING, ligt in die zaak onder vuur, omdat een aanzienlijk deel van de verdachte transacties via rekeningen aangehouden bij die bank zou hebben plaatsgevonden. Daarnaast was het volgens de media om die reden dat het Openbaar Ministerie vorig jaar een inval heeft gedaan bij (het inmiddels voormalige, red.) KPMG.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | MCB: Misbruik Robbie’s Lottery

  1. MCB heeft jaren geld verdient met Ronnie en andere nummerverkopets. Dat nu de zaak tegen de familie Grynsztein (kopen van dollars door Venezolanen) wordt aangehaald, heeft te maken met Curaçao als ‘hub’ zonder de mogelijkheid van stiekem ‘doorsluizen’ van en naar Venezuela.

  2. Je wilt als Bank niets te maken willen hebben met een bende criminelen

  3. MCB heeft alle gelijk van de wereld om de criminele proleet Robbie dos Santos de deur te wijzen.

    De hele familie dos Santos (Ramboloodin, Amparro) is niets meer dan afval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *