AD | MCB partner Fundashon Bon Intenshon

Filantropen: MCB Bank directeur Chicu Capriles en United Trust directeur Gregory Elias

Willemstad – Na jaren incidenteel al nauw te hebben samengewerkt, gaan Maduro & Curiel’s Bank (MCB) en Fundashon Bon Intenshon (FBI) – voor diverse positieve projecten die er per jaar worden gerealiseerd – een partnerschap met elkaar aan.

MCB-directeur Chicu Capriles en FBI-voorzitter Gregory Elias hebben de samenwerking reeds bezegeld. In het kader van het streven van de MCB om meer aandacht te schenken aan de diversiteit aan positieve ontwikkelingen voor het eiland, heeft de bank dit jaar besloten om zijn relatie met de stichting van Elias nader uit te bouwen.

Dat geldt met name voor de concrete, terugkerende en steeds weer succesvolle projecten, zoals dit jaar weer het Curaçao International Film Festival Rotterdam (10-14 april), het Curaçao BlueSeas Festival (19 en 20 april), het Festival di Pueblo (2 juli) met een sterk lokaal karakter, het meest legendarische Curaçao North Sea Jazz Festival (27-29 augustus) en Kaya Kaya (augustus en december).

,,Elk van deze evenementen van klasse zorgen voor het positief uitdragen van de reputatie van Curaçao en betekenen een waardevolle bijdrage aan de economie, het toerisme in het bijzonder, nog afgezien van het feit dat het de lokale bevolking een unieke kans biedt kennis te nemen van een variëteit aan interessante en vaak innovatieve culturele uitingen van internationale faam”, zo laat de MCB in een schriftelijke verklaring weten.

De bank stelt dat Fundashon Bon Intenshon jaar in, jaar uit al heeft laten zien dat Curaçao in staat is tot een organisatie die tot ver over de grenzen bewondering oogst. ,,Daarom is het des te meer aan te raden om de stichting metterdaad te steunen om zo de continuïteit ervan een handje te helpen. Het past bovendien geheel in het beleidsuitgangspunt van good corporate governance en de sociale verantwoordelijkheid van de MCB om hier een belangrijke bijdrage aan te leveren.”

Als officiële partner van FBI zal MCB rond de evenementen op speciale wijze de aandacht vestigen op deze waardevolle initiatieven. Klanten van de bank zullen daar volgens de MCB ‘zeker ook van kunnen profiteren’. ,,Voorts zal de bank tijdens deze evenementen zichtbaar aanwezig zijn als partner.”

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | MCB partner Fundashon Bon Intenshon

  1. Elias is een raar mannetje, zag hem een tijd geleden in een vaag snekje met een dame die zijn kleindochter had kunnen zijn, maar respect voor wat hij gedaan heeft voor Curacao en de cultuur in het bijzonder.

  2. Laat de MCB gewoon maar hun geld terug geven aan het volk. Door rente op de RC of door minder kosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *