AD | Medeleven Rhuggenaath aan Rutte

Premiers Eugene Rhuggenaath en Mark Rutte  | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De Curaçaose premier, Eugene Rhuggenaath, heeft onlangs opnieuw zijn medeleven uitgesproken aan zijn collega-ambtgenoot Mark Rutte, minister-president van Nederland, tevens voorzitter van de Rijksministerraad.

Rhuggenaath spreekt aan Rutte en aan minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) zijn dank uit voor de betrokkenheid en het begrip van de regering in Den Haag voor de situatie in de Caribische delen van het Koninkrijk, die – net als Nederland – economisch zwaar worden getroffen door de pandemie die het coronavirus veroorzaakt.

Ook wil Rhuggenaath zijn medeleven uitspreken voor de direct getroffenen in Nederland. ,,De directe impact van het coronavirus treft Nederland diep”, aldus de premier van Curaçao. Steeds duidelijker wordt welke enorme gevolgen het virus heeft op de gezondheidszorg en medische situatie in het Europese deel van het Koninkrijk, waar corona tot en met zondag al ruim 771 doden eiste. Dat gaat in politiek Willemstad zeker niet ongemerkt voorbij.

Alle landen hebben hun handen vol, maar Rhuggenaath staat daarbij toch ook extra stil bij de situatie in Nederland. Hij geeft aan dat Curaçao bereid is – zoals ook besproken in het overleg tussen de vier ministers van Volksgezondheid – naar vermogen de gezondheidszorg in het Caribisch deel van het Koninkrijk te ondersteunen.

Dat wil dus zeggen óók Bonaire, Sint Eustatius, Saba (de BES-eilanden die integraal deel uitmaken van de Nederlandse Staat), Sint Maarten en indien nodig Aruba.

Bron: Antilliaans Dagblad

8 Reacties op “AD | Medeleven Rhuggenaath aan Rutte

 1. @Kaat @Knoek-koe. Inderdaad Kaat goed punt en die geintjes (het herhaaldelijk onrechtmatig handelen) van deze, inmiddels veroordeelde MP, heeft het land “tig keer” meer geld gekost o.a schadevergoedingen en het terugdraaien door de rechter.

  Maar elke dag wordt datzelfde bandje door Knoek-koe afgedraaid met dezelfde riedel. Knoek-koe denkt dat je de spelregels gewoon tijdens de wedstrijd kunt veranderen en dat daar geen consequenties aan verbonden zijn. Dat je zo’n manier bezuinigingen zou kunnen doorvoeren. De ervaring heeft geleerd dat de rechter er zo een streep door haalt. Ook lijkt Knoek-koe niet te willen begrijpen dat een wetswijziging of überhaupt het concipiëren van een nieuwe wet waarin bijvoorbeeld een normering ala Balkenende norm wordt opgenomen jaren duurt. Ze zijn er mee bezig, maar daarna moet het nog door het parlement en worden goedgekeurd. Als je dat als regering niet meteen doet dan ben je volgens Knoek-koe automatisch corrupt.

  Het is alsof deze regering niet de ene na de andere grote problemen van het land op haar weg is tegen gekomen, een leeggeroofde schatkist aantrof en daarbij vanaf dag één de nodige tegenwerking ondervond van o.a. vakbonden zoals sommige de soldaten van PDVSA.

 2. @ ja zeker Kaat.
  Grotendeels ben ik het ook met je eens.
  De punten die je aanhaalt zijn op zich juist, maar we moeten de lat veel hoger leggen..

  Het is niet meer genoeg om een regering te hebben die een stuk “minder” corrupt is.

  Het is al een decennia niet lekker aan het gaan.
  De ene plunder en pluk regering na de andere heeft gezeten.

  Dat geeft aan dat de regeringen —–ipv het BNP exponentieel te laten groeien en de debt ratio te stabileseren , een gezonde begrotingsdiscipline ten toon te spreiden —- collectief hebben aangetoond nog lang niet zelfstandig en verantwoordelijk de spreekwoordelijke eigen boontjes kunnen doppen.

 3. KK, altijd gedeeltelijk met je dezelfde golflengte, maar het kost veel geld om die salarissen te korten en dat is er niet. Maar p martis etc zitten er al lang what about in de tijd van schotte ? Asjes ? Dus vanaf toen al puinhoop. Hebben die ook isla hospitaal corona insel voor de kiezen gekregen?

 4. ……”Beter deze premiers dan ‘n premier die met z’n partijgenoten 500 miljoen achterover gedrukt hebben en hetzelfde hebben”…..

  Beter een premier die eens een keer doet wat hij belooft én zegt, en nou eens korte metten maakt met de geldverspillende door corruptie gepisitioneerde mega salaris directeuren en hoofden, die ook nog eens elk tonnenkostende adviseurs en consultants nodig hebben, en dan nog de zaken niet voor elkaar hebben….

  Beter zijn dan de vorige premier dat kan iedereen….daar is geen kunst aan..
  Die maatlat, het vergelijken met de mavo 3mp, is geen maatlat om de prestatie van de huidige premier tegen af te zetten… wederom, daar is geen kunst aan.

 5. Beter deze premiers dan ‘n premier die met z’n partijgenoten 500 miljoen achterover gedrukt hebben en hetzelfde hebben gedaan wat jullie opgesomt hebben en andere deugdelijke mensen hebben durven wegsturen wat gobierno enorme bedragen heeft gekost. Deze mavo3 mp had alleen ‘n grote mond.

 6. ………….”Kan iemand Rutte even vertellen dat Ruggenaath in AUGUSTUS 2019 beloofd heeft de waanzinnige salarissen van directeuren bij overheids NV’s te gaan aanpakken maar dat hij daar tot op heden NIETS aan gedaan heeft?”………..

  Niets , niente, nada, …….
  Dat gaat hij ook niet doen……
  Hij strooit ons zand in de ogen en bakt zoete broodjes….

  Hij moet de 4 jaar uitzitten zodat zijn royale “Premiers” pensioen binnen is geharkt, en tot die tijd zal hij niemand in de regering of oppositie tegen de schenen schoppen die via friends & family van alles naar binnen harken via de verschillende miljoenen projecten, RdK, MDPT, toko den toko Curoil , retainerfees , GIRO RvC, ENNIA RvC, audit fees, CBCS bonus en salaris fraudes etc etc

 7. Kan iemand Rutte even vertellen dat Ruggenaath in AUGUSTUS 2019 beloofd heeft de waanzinnige salarissen van directeuren bij overheids NV’s te gaan aanpakken maar dat hij daar tot op heden NIETS aan gedaan heeft?

  Hoe kun je met je rechterhand geld aan Nederland vragen als je met je linkerhand miljoenensalarissen betaalt aan Franklin Sluis, Philip Martis en tientallen zo niet honderden Tilly Pikeries?

 8. Lekker huichelen met Rutte hè Rhuggenaath???? Tuurlijk jongen, je hebt toch mo mo mo money nodig, of niet?? Als politicus moét je huichelen, moét je inzien dat je niet kunt zeggen wat je van iemand denkt omdat je de persoon in de toekomst misschien moet gebruiken of nodig hebt. (vooral in tijd van CORONAAAAAAAAAA). Rhuggenaath is van mening dat wanneer een politicus of een president iets zegt wat hij niet gelooft, dit niet bezien moet worden als liegen; no señor, maar het hoort gewoon bij het politieke bedrijf. Maar vergeet één ding niet Rhugge; liegen, bedriegen en huichelen nemen hand over hand toe, specifiek onder politici/premiers. Maar dit wekt gevoelens van vijandschap op onder het volk jegens de zogenaamde “gevestigde orde”………………………………..Toedeloe toedeloe toedeloe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *