AD | ‘Meer verdachten in zaak Maximus’

V.l.n.r. ex-premier Gerrit Schotte, partijfinancieerder Robbies Dos Santos (loterijbaas) en zijn halfbroer ex-Minister van Financiën George Jamaloodin

V.l.n.r. Babel-verdachte Gerrit Schotte, en Maximus verdachten Robbie Dos Santos (loterijbaas) en zijn halfbroer ex-Minister van Financiën George Jamaloodin

Willemstad – ,,Er zijn meerdere personen gehoord. Zowel getuigen als verdachten”. Zo beantwoord woordvoerder in de zaak Maximus, Guillano Schoop, van het Openbaar Ministerie (OM) de vraag hoeveel verdachten er op dit moment zijn in het onderzoek naar de intellectuele daders achter de moord op voormalig Pueblo Soberano-voorman Helmin Wiels.

Niet al deze verdachten zijn aangehouden. In de zaak Maximus werden tot nu toe twee personen aangehouden: George Jamaloodin en zijn halfbroer en loterijbaas Robbie dos Santos. Beiden worden verdacht van ‘enige vorm van betrokkenheid bij de moord op Wiels’.

Ook oud-minister Carlos Monk is verhoord als verdachte. Al tijden circuleren geruchten dat ook oud-minister en gezaghebber Elmer Wilsoe als verdachte zou zijn gehoord.

Over wie er precies zijn gehoord als verdachten, en om hoeveel mensen het gaat die verdacht zijn in de zaak Maximus doet Schoop geen uitspraken. Hiermee herhaalt de voorlichter zijn antwoord van 15 juli in deze krant. Toen zei hij ook al dat er meerdere verdachten zijn gehoord door het Recherche Samenwerkingsteam, maar noemde hij geen namen.

Dat niet alle verdachten zijn aangehouden is omdat dit, legt Schoop uit, niet noodzakelijk werd geacht.

,,Aanhouding is een van de mogelijkheden, maar wordt alleen gebruikt als het noodzakelijk is. Waarom er bij sommigen mensen is overgegaan tot aanhouding en bij anderen niet, kan ik niet ingaan”,

aldus Schoop. In het algemeen wordt er overgegaan tot aanhouding als er bijvoorbeeld sprake is van vluchtgevaar.

In verband met de zaak Maximus werd nog een arrestatie verricht, die van de 36-jarige M.L. begin juli. Hij werd verdacht van afpersing en het voorbereiden van afpersing van de opdrachtgevers van de moord op Wiels.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *