AD | ‘Meer woningen in Punda’

Dat heeft de minister naar voren gebracht tijdens een ontmoeten met de Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) Ingrid van Engelshoven | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Voor 2025 zijn in het kader van Willemstad Werelderfgoedstad volgens de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR) de doelen dat er meer mensen wonen in Punda, dat Otrobanda aangesloten wordt op een recreatief park, dat Scharloo een expositiegebied wordt voor kunst en cultuur, dat mensen op een boulevard kunnen lopen bij Pietermaai en dat lege ruimten met nieuwe gebouwen worden ingevuld.

Dat heeft de minister naar voren gebracht tijdens een ontmoeten met de Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) Ingrid van Engelshoven.

Daarbij was ook de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) aanwezig. Van Engelshoven bezocht Curaçao in het kader van Willemstad Werelderfgoedstad bij Unesco en de gezamenlijke verantwoordelijkheid die de regeringen hierbij hebben.

Jesus-Leito heeft een uitvoerige presentatie gegeven van de plannen voor het unieke stadscentrum van Willemstad, dat een verleden heeft dat groots is voor de toekomst. Het culturele belang van de binnenstad is uitgelegd door Alcalá-Wallé.

Van Engelshoven is ook gewezen op de grote vooruitgang die geboekt is in gebieden als Scharloo, Pietermaai, beschermde monumenten, Breedestraat Punda en Plasa Jojo Correa.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | ‘Meer woningen in Punda’

 1. @Ericaplas

  Er staat alleen dat er meer woningen in Punda moeten komen,niet alleen maar woningen.Voordelen hiervan zijn al door andere inzenders beantwoordt.Punda moet gewoon weer levendiger worden ,zowel.Overdag,s’avonds en s’nachts.
  Punda is prachtig,punda is en moet de trekpleister zijn van Curacou.
  Geen overdekt winkelcentrum waar je binnen 10 minuten uitgekeken bent.

 2. Een stad zonder bewoners is niet leefbaar, je kan niet alleen maar restaurants en bars in het centrum hebben. Er moeten ook mensen wonen. Een goed plan dus naar mijn idee. Ik hoop dat ze wat met Cinelandia kunnen doen. Zo zonde van dat oude Art Deco gebouw in de stad.

 3. Beste @Macamba, ik begrijp dit inderdaad niet. Moet Punda een soort Marken worden? Trouwens ik ga er van uit dat het bedoeld is voor vermogen burgers maar tegenwoordig hebben de tokkies ook dankzij de drugshandel, geld te besteden. Wordt dit niet de verloedering van onze mooie stad?

 4. @ericaplasgootje

  Maar dat is jou probleem ook ,jij begrijpt niet veel.

 5. Nu begrijp ik het niet meer, is het de bedoeling dat de cruise toeristen straks naar huizen gaan kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *