AD | MEO: Groei komt eraan

Ministerie Economische Ontwikkelingen MEO | Jeu Olimpio

Willemstad – De toeristische sector op Curaçao gaat dit jaar groeien. Dat is de voorspelling van onder andere het ministerie van Economische Ontwikkeling.

Voor dit jaar is de verwachting dat de toeristenindustrie op Curaçao met ongeveer 0,8 procent zal bijdragen aan de economische groei. Deze projectie is gebaseerd op een groei van 3 procent van het aantal overnachtingen en een groei van 9 procent van het aantal cruisetoeristen.

De mogelijke investeringen in de toeristensector voor het jaar 2018 zijn niet opgenomen in de economische projectie van MEO. Dat is tijdens een gezamenlijke persconferentie van het MEO, Curaçao Tourist Board (CTB), Curaçao Hospitality & Tourism Association (Chata) en Curaçao Ports Authority (CPA) bekendgemaakt.

Was een jaar vol grote uitdagingen voor de toeristensector op Curaçao. Hierbij wordt onder andere de daling van het aantal toeristen uit Venezuela en de situatie met Insel Air genoemd als factoren die van invloed waren op de toeristische cijfers van vorig jaar. Desondanks zijn alle stakeholders positief gezind over 2018 en zijn ze ervan overtuigd dat het jaar met goede cijfers zal worden afgesloten.

Zo voorspelt CTB bijvoorbeeld dat er een groei zal worden waargenomen in de airlift naar Curaçao. Genoemd wordt hierbij de nieuwe route van TUI vanuit Brussel en andere vliegmaatschappijen die extra stoelen hebben bevestigd op de bestaande route naar Curaçao.

,,De uitdaging van Insel Air en toeristen uit Venezuela geldt nog steeds, maar CTB is ervan overtuigd dat alle inspanningen in 2018 het gewenste resultaat zal opleveren voor de toeristische sector”, zo werd gisteren tijdens de persconferentie aangegeven. Ten opzichte van 2016 was er qua hotelbezetting in 2017 sprake van groei, aldus Chata, die zich, op basis van de huidige bezetting, ook positief opstelt. ,,We hebben alle ingrediënten om van 2018 toeristisch gezien een succesvol jaar te maken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

8 Reacties op “AD | MEO: Groei komt eraan

 1. Het CTB heeft helderziende gaven😁

 2. Tui gaat meer vliegen dus meer vluchten?

  Air Berlin is gestopt en regionaal geen vluchten uit Venezuela, dure vluchten uit Miami en Bogota, Geen Insel en Pawa..

 3. Abraham Mossel

  Die duimen van de zakkenvullers clubjes CTB/Chata/CPA worden steeds groter, zodat er steeds meer onzin en leugens uit kan worden gezogen, Gerrit de Raaf en vazal cq troll Covan hebben ook zo’n duim op hun slaapkamer staan.

 4. En zo sprak ons ministerie van goed nieuws (MEO). Wellicht bent U het Insel Air drama niet vergeten; alles was toch in orde gemaakt met Synergy (Avianca)?

 5. Vol verwachting klopt het hart….
  Van een regering die ‘de kip met gouden eieren’ slacht valt geheel niets te verwachten. Groei door toerisme terwijl met de dag de straten van Curaçao onveiliger worden. Daar ook rekening mee gehouden in de prognose?

 6. Keep on dreaming overheid en blijf vooral de burger met onzin bestoken. Inmiddels zijn er een kleine meer dan 1000+ huizen niet verkoopbaar , mensen trekken weg, er komt nauwelijks nieuw binnen!

 7. @cc. Helemaal mee eens. Cijfers over meer toeristen (volumen) zijn gebaseerd op prognoses. Dit is geen werkelijkheid. De enige bijdrage is de reëele uitgave van de toerist tijdens zijn verblijf. Helaas heeft onze toeristische sector te weinig te bieden om optimaal te kunnen profiteren van het buitenlands kapitaal. Tevens wordt het toerisme niet breed gedragen op Curaçao. De sector is ongelijk verdeeld. De economische impact blijft daarom uit. MEO, CTB, CHATA, CPA clean up your act, stelletje amateurs en geldverspillers.

 8. caribbeancynic

  Zoals elk jaar wordt door de overheid een bescheiden groei van de economie verwacht. En zoals elk jaar blijkt er dan toch een krinp uit te komen.
  De verwachtingen van de groei van het toerisme is nergens op gebaseerd, het is wensdenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *