AD | MFK: 183 begrotingsvragen

MFK: 183 begrotingsvragen | Jeu Olimpio

Willemstad – Vandaag beginnen de Statenvergaderingen over de begroting 2018. Verdeeld over vier dagen zullen telkens verschillende ministeries besproken worden.

Gerrit Schotte (MFK) heeft de vragen over de begroting op papier gezet en de Statenvoorzitter en tevens alle ministers apart verzocht deze vragen in de vergaderingen te beantwoorden. Dat vragen van tevoren gesteld worden ter beantwoording in de Staten, is usance bij begrotingsbehandelingen, zo laat Statenvoorzitter William Millerson desgevraagd weten. Hij is overigens zelf niet bij de vergaderingen aanwezig vanwege een verblijf in het buitenland.

Schotte stuurt een 22 pagina’s tellend document mee met voor elk ministerie (9) een reeks vragen, in totaal 183. Van alle ministeries wil hij vooral alle ins en outs weten van de overheids-nv’s die onder het betreffende ministerie vallen. Verder worden bij de verschillende ministeries specifieke vragen gesteld over begrote bedragen, voornamelijk waarom die verhoogd, dan wel verlaagd zijn. In dit verslag worden alleen enkele vragen uitgelicht.

Met betrekking tot het ministerie van Algemene Zaken (AZ) wil Schotte weten wat voor invloed de financiële injectie aan Insel Air voor consequenties heeft voor de begroting 2018. Verder kan de partij geen financiële cijfers terugvinden over de bouw van het LNG-plant-project en de renovatie van de raffinaderij.

Ten aanzien van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) en Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) wil MFK weten hoe het staat met de ingediende (sub)begrotingen die door de Raad van Advies (RvA) als onverantwoord en beleidsarm bestempeld zijn.

Verwijzend naar het convenant dat met BPD getekend is over het personeelsbestand, wil Schotte weten of het nog steeds klopt dat het bestand moet afslanken naar een totaal van 3.352 ambtenaren, waarvoor op dit moment 418 fulltime arbeidsplaatsen geschrapt moeten worden. Hij kan dit niet terugvinden in de begroting.

Bij het ministerie van Justitie wil de partij weten wat het inzetten van gezinscoaches gaat kosten. Verder verbaast het de MFK dat bij de Voogdijraad de kosten gedaald zijn terwijl de raad omkomt in het werk en na veel kritiek ook de werkzaamheden moeten verbeteren.

Bron: Antilliaans Dagblad

9 Reacties op “AD | MFK: 183 begrotingsvragen

 1. Trots op Curacao

  Sorry : Afwezigheidsboete.

 2. Trots op Curacao

  Vraag 666.
  Wat kost het om de bewaking op te schroeven, omdat er seniele Statenleden met een pistool op zak in de Statenzaal rond lopen?

  Vraag 666+1.
  Wat levert het op als Statenleden die ongeoorloofd afwezig zijn tijdens Statenvergadering nu eens een afwezigheidsbare moeten betalen?

 3. @Oompie, dat oppositie voeren valt wel mee. GS en ook Amparo zijn bijna nooit in de Staten!

 4. Je kunt het bekijken hoe je wilt, maar hij voert wel oppositie. Daar kunnen de integere partijen nog wat van leren. De huidige regering zit er niet doordat de PAR of MAN zich hebben bewezen. Deze regering zit er omdat de voorgaande regeringen er een zooitje van gemaakt hebben, inclusief de MFK zelf. Het volk heeft zich hier tegen uitgesproken. Politiek is een spelletje. Nu houdt de oppositie het huidig kabinet de spiegel voor. Hoe transparant en integer bent u?

 5. @ericlapas. Je zou zomaar gelijk kunnen hebben.

 6. Hij kijkt alsof hij door God gezonden is.

 7. Vraag 185:
  Kunnen we een statenlid, beter bekend als het viswijf van Boca Sami, in de Staten handhaven nadat ze daarin een parlementaries mishandeld heeft?

 8. Vraag 184:
  is het normaal dat we een tot 2 maal toe tot 3 jaar cel veroordeelde MAVO3 draaideurcrimineel , doodrijder en notoire vreemdganger, volgens het rapport Willems verantwoordelijk voor het verdampen van honderden miljoenen uit de staatskas, nog steeds in de Staten accepteren?

 9. Veel mensen zien in Schotte een schurk maar het zou best kunnen dat de man gewoon psychisch gestoord is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *