AD | Miliciens sluiten basisopleiding af

Op Forti wisselden de miliciens hun pet voor een baret | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Curaçaose en Arubaanse miliciens hebben de basisopleiding EMV (Elementaire Militaire Vorming) succesvol afgesloten met de eindoefening, ook wel final exercise (Finex) genoemd.

Minister-president Rhuggenaath, plaatsvervangend Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied Jan Willem Boone en majoor der mariniers Christ van Dinteren benadrukten in hun speeches de rol van de miliciens voor Curaçao en Aruba wat betreft veiligheid.

De Finex werd afgesloten met een eindmars van 25 kilometer waarbij de miliciens hun persoonlijke uitrusting en wapen droegen. De laatste kilometers gingen door Otrobanda en over de pontjesbrug, waarna de miliciens binnen werden geklapt op de binnenplaats van Fort Amsterdam in aanwezigheid van gouverneur Lucille George-Wout, Rhuggenaath, Boone, collega’s en familieleden. Daar wisselden de miliciens hun pet voor een baret.

,,De opleiding is niet makkelijk. U heeft hiermee echt een prestatie neergezet”, aldus Van Dinteren. In oktober 2018 zijn 30 jongens begonnen aan de opleiding tot milicien. Na een intensieve opleiding marcheerden er donderdag maximaal 22 cursisten op de pontjesbrug.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Miliciens sluiten basisopleiding af

  1. Het klinkt raar van een pacifist maar sinds wij de dienstplicht hebben afgeschaafd, is de criminaliteit onder jongeren schrikbarend toegenomen. De meeste jongens en meisjes hebben het gevoel niets te kunnen en sluiten zich erg makkelijk bij een gang.

  2. Semper fidelis.

  3. Mooi. Vroeger ook gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *