AD | ‘Militairen liegen over Schotte’

Schotte mag in ontnemingszaak Corallo als getuige horen | Extra

Willemstad – De Nederlandse militairen die op zondag 3 maart een zoeking hebben verricht in de cel van Gerrit Schotte hebben wederom misbruik gemaakt van hun autoriteit. Dat schrijft advocate Lizaima Da Costa Gomez namens haar cliënt Schotte in een officiële verklaring. De militairen zouden onjuiste informatie naar buiten hebben gebracht dat in de cel van Schotte een gebruikershandleiding voor een drone is gevonden en dat er een onderzoek is ingesteld naar de oud-premier. De raadsvrouw stelt te betreuren dat deze ‘tendentieuze informatie’ gisteren in een krant is verschenen.

De waarheid is volgens haar dat ten tijde van de zoeking in de cel van Schotte een rapport van PriceWaterhouseCoopers (PwC) is gevonden en dat deze is meegenomen. Het rapport zou gaan over hoe het gebruik van commerciële drones door de Belgische regering de economie zou kunnen verbeteren en het werk van de overheid efficiënter zou maken.

,,De verkeerde indruk wordt gewekt. Het gaat om een document dat Gerrit sinds december 2018 aan het lezen was en samen met al zijn boeken en documenten in zijn cel in de gevangenis had”, aldus Da Costa Gomez, die vervolgt: ,,Zelfs in de gevangenis is Schotte nog steeds het doelwit van aanvallen. Zelfs in zijn cel wordt het misbruik voortgezet en dit keer zijn het Nederlandse militairen die zich hieraan schuldig maken. Dagelijks worden de rechten van Schotte vertrapt.”

Gedurende de ruim drie maanden dat Schotte vastzit in gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) is hij betrokken geweest bij verschillende rechtszaken, onder andere het verzoek voor voorlopig getuigenverhoor, de staat van de gevangenis en gisteren het hoger beroep van zijn ontnemingszaak.

In de laatstgenoemde zaak heeft het Hof donderdag toegewezen dat Schotte drie getuigen mag horen. Onder hen ook de Italiaanse casinomagnaat Francesco Corallo. In augustus 2018 werd de ontnemingszaak tegen Schotte in Eerste Aanleg behandeld. Tegen de voor ambtelijke corruptie veroordeelde Schotte werd een bedrag van 1.861.692 gulden gevorderd. Het zou hier volgens het Openbaar Ministerie gaan om geld dat door Schotte op onrechtmatige wijze verkregen zou zijn.

In het bedrag dat bij Schotte werd teruggevorderd, is een betaling van ruim 800.000 dollar inbegrepen, die volgens het OM aan Schotte is gedaan op de Zwitserse bankrekening van een op de Marshalleilanden gevestigde onderneming, waarvan Schotte de begunstigde is.

Bron: Antilliaans Dagblad

22 Reacties op “AD | ‘Militairen liegen over Schotte’

 1. @Hensley.
  Heb je een lege hersenpan?

 2. @Hensley, Tijd voor een pilletje?

 3. Hij moet al lang vrij zijn.hij heeft veel mensen geholpen met de geld en hij heeft niks gestolen van de bevolking hij heeft ze geholpen.de andere heeft veel van de bevolking gestolen en tot nu hebben we niks meer van de gestolen geld van de bevolking gehoord dat is twee keer gebeurt die moeten in de gevangenis in de plaats van schotte.dit is geen politieke/gemeente,nu is kwartels geworden van de maffia baas, alle maal is dieven geworden ze pikken en plunderen de arme bevolking, ze gebruiken hun macht op de bevolking ze vergeten dat God hun straffen dat ze alles kwijt raakt, hun kinderen, vrouwen, geld, huis, auto alles gaat weg van hun laat ze alleen achter zonder niks.kijk maar èèn van deze dag of jaar gebeurt het.

 4. Joep Meloen

  @ Sher,

  Jouw ‘held’ Schotte heeft de veiligheidsdienst niet alleen buitenspel gezet, maar heeft ook nog eens de geheimen van Curacao overgedragen aan buitenlandse mogendheden. Zoiets noemen we landverraad, dus dat is punt 1.

  Daarnaast heeft jouw held zowel Aqualectra als de BOO in de verdoemenis geholpen door aandelen om niets over te dragen, waardoor Aqualectra hopeloos in de financiële problemen kwam.

  Voorts heeft jouw ‘held’ geprobeerd een trawant van een maffiabaas tot baas van de Centrale bank te maken oftewel tot hoofd toezichthouder van ons gehele financiële systeem ! Ik hoop dat je snapt dat dit nooit mag gebeuren.

  En dan kunnen we nog wel even verder gaan met alle personen die hij, met veel ruzie, uit hun functie heeft gezet en waardoor het eiland vele miljoenen moest betalen aan schadevergoedingen. En dat alles omdat hij zijn vriendjes daar neer wilde zetten.
  Koppel daar nog eens aan alle fraudezaken van zijn partijgenoten, zijn eigen fraude praktijken en hopelijk besef jij dan ook dat een crimineel niet thuis hoort in een regering. Net zoals ik betaal jij ook belasting en die belasting betaal je om onze overheid te voorzien van geld zodat zij in ons belang kunnen handelen. Het stelen van belastinggeld is niet in jouw of mijn voordeel, het is in ons nadeel, want wij moeten nu meer belasting gaan betalen om dat gestolen geld terug te betalen. Dat snappen echter zeer weinigen, zij denken nog altijd dat er ergens een boom met geld staat, waar onuitputtelijk kan worden geplukt.

  Mijn advies ?
  Hou op met criminelen te verdedigen, want uiteindelijk kost het jou gewoon geld. Je biertje aan de snek wordt plotseling duurder, de rente die je moet betalen aan de bank wordt hoger, de stroom en waterkosten worden hoger en wanneer jouw buurman, buurvrouw of jij zelf werkloos worden dan is dat het gevolg van wanbeleid door figuren als Schotte. Zij zeggen dat ze het goed voorhebben met de arme burger, maar Schotte heeft meer mensen in de afgrond weten te storten dan jij denkt. Het debacle met de ISLA en de waarschijnlijke sluiting mag je ook Schotte aanrekenen. Hij en Whiteman zijn daar voor verantwoordelijk en niemand anders. Zij waren meer bezig met het stelen van het geld van MDPT dan met daadwerkelijk zoeken naar een goede uitbater van de raffinaderij. En nu, amper 6 maanden voor afloop van het contract met de ISLA, hebben we geen nieuwe uitbater, maar is wel 23 miljoen gulden verdwenen in de achterzakken van vriendjes van Schotte en Whiteman.

  Denk daarom voortaan eens na voordat je achter dit soort rattenvangers aan gaat lopen.

 5. Daan Banaan

  Leuke foto!

 6. @Sher, Hij kan dingen hebben gedaan die niet goed zijn, maar heeft meer goede dingen gedaan voor het volk en het land.

  Wat voor dingen heeft hij voor het volk en land gedaan???? Behalve stelen uit de schatkist?

 7. @Sher. Vertel eens wat hij goed heeft gedaan voor het volk van het land. Ik kan niets verzinnen. Als hij iets goed had gedaan, dan was het land niet 30 jaar achter gebleven in de tijd. Door het wanbeleid van de toenmalige zogenaamde politici, is het land in een neerwaartse spiraal terecht gekomen. Om hieruit te komen dienen politici en vakbonden de handen ineen te slaan en niet voor elk wissewasje het land verder naar de mallemoer te helpen.
  Ja hij heeft/had de skill om met mooie praatjes en omkoping van mensen het ongeletterde en meelopende deel van het volk om de te tuin te leiden om zijn eigen zakken te vullen. Hij is een meester in het geven van schuld aan anderen om zijn eigen falen te verdoezelen. Maar een ieder die 1 letter meer kent dan de ongeletterden kijkt door zijn praatjes heen. Kortom narcisme ten top.
  In dit land blijkt dat jan en alleman minister, statenlid en/of premier kan worden. Ongeacht of ze wel of niet een (goede) opleiding, opvoeding hebben gehad, crimineel zijn/waren.

 8. Hoe je het ook wilt zien, Gerrit Schotte is de best gedocumenteerde politicus van Curacao en heeft de meeste Skill van al die andere kwakzalvers die Curacao alleen maar naar de ondergrond proberen te krijgen. Hij kan dingen hebben gedaan die niet goed zijn, maar heeft meer goede dingen gedaan voor het volk en het land. De regering die nu zit, heeft Curacao in flarden kapot gemaakt en blijft doorgaan met een heel slecht beleid en beslissingen. De mensen di aan de kant staan lullen, hebben geen benul van Curacao, maar schreeuwen maar wat. Hou op met di cynisme en kijk hoe Nederland hen dwingt om dingen te doen die het land alleen maar naar de klote helpen.

 9. @henk1, Lizaima komt van een MFK familie. Haar zusje is advocaat bij Sulvaran.

 10. Je mag toch een boek lezen in de bak.

 11. Waarom publiceren (in media of rechtbank) ze niet het geconfisceerde document van Schotte?? Dan is alle commotie afgelopen.

 12. Joep Meloen

  De titel van dit artikel is stemmingmakend en het verbaast mij dan ook ten zeerste dat de kranten het zo klakkeloos hebben overgenomen.

  Want, wie het artikel leest begrijpt dat dit een beschuldiging is van de advocaat van Schotte, maar dat enig bewijs niet wordt geleverd. Echter, zo titel wordt wel door het ongeschoolde deel van de bevolking gelezen en zij zullen het weer als zoete koek slikken.
  Media moeten gaan beseffen dat zij ook taken hebben en het doorsluizen van ‘fake news’ is niet één van die taken.

 13. Waarom dan mijn reactie verwijderd, CP?

  Omdat ik geen halve reacties verwijder.

  Groet,

  Commentpolis

 14. Trots op Curaçao

  Hebben ze die zeepjes nog gevonden?

 15. Iedereen liegt over Schotte volgens Schotte. en daarom zit hij vast en loopt iedereen vrij rond.

  Wie zal er nu werkelijk liegen????

 16. redactie curacao

  @Beste Bert,

  Het spijt ons dat dat beeld bij je is ontstaan, we hebben geen flauw idee hoe je hierbij bent gekomen. Maar wat je hier stelt, is niet correct. Onze commentpolis heeft geen enkele politieke interesse, belangstelling noch kleur.

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 17. Lizaima wat een mens zeg! Hoe laag kan je zakken!

 18. Newsflash! De comment polis is MFK aanhanger.

  Alsof we aan Stella van Rijn niet genoeg hadden.

  @Bert: spammen is niet toegestaan. En om nu het filmpje over Schotte voor de 320 miljoen miljardste keer voorbij te zien komen?

  M.v.g.

  Commentpolis

 19. Showroe di Emmastad

  Gerrit de draaideurcrimineel en maffiamietje probeert wederom (en dit keer vanuit de cel) de anti-NL-sentimenten te doen rijzen. Toen hij als premier zijn rovende tentakels kon zetten in NL zachte leningen en subsidielijnen had hij geen bezwaar, maar daarna werden o.a. door een Hollandse Gerechtshof-president zijn corruptie en nepotisme onderzocht, een Hollandse rechter-commissaris een inval in zijn hondehok geleid met gebruik van RST en VKC ( couldn’t trust the local boyscouts with this job) en werd hij meerdere malen terchtgewezen door uit Holland gestuurde rechters. En om echte expertise te krijgen bij zijn zaken, moet hij een Hollandse rechtsdeskundige erbij halen. No wonder the midget is pissed off at the Dutch. LOL

 20. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 21. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 22. Ha, ha, ha!

  Een rapport van PWC? Zeker getekend door Gerald Stacie na vakkundige controle door Ralf BMWieriks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *