AD | ‘Minister Blok moet weg’

Minister Stef Blok | Jeu Olimpio

Willemstad – De recente uitspraak van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken, dat een multiculturele samenleving niet vreedzaam kan bestaan, heeft op Curaçao voor grote verontwaardiging gezorgd.

Vanuit verschillende hoeken is er verbijsterd gereageerd op de bewering. Veruit de meest opvallende statements zijn die van de regering, die van de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, Suzy Camelia-Römer in de hoedanigheid van de partijleider van PIN en die van de coalitiepartijen PAR en MAN.

Kabinet-Rhuggenaath zegt de uitspraken van de Koninkrijksminister ten zeerste te betreuren. ,,De regering benadrukt dat minister Blok vier multi-etnische, multireligieuze en multiculturele landen in het Koninkrijk vertegenwoordigt en als zodanig ons vertegenwoordigt in onze buitenlandse relaties”, zo stelt de premier in een officiële verklaring. ,,De uitdrukkingen van minister Blok zijn niet representatief voor de realiteit in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Integendeel.”

,,De regering kan zich absoluut niet vinden in deze uitspraken die zeer zeker ook de kern van de multiculturele Curaçaose samenleving bijzonder diep raken.” Rhuggenaath wijst erop hoe belangrijk de diversiteit is. ,,Als Curaçao zijn wij trots op het feit dat wij een samenleving zijn, bestaande uit mensen afkomstig uit alle delen van de wereld en die naast elkaar leven in vrede en harmonie, ondanks de verschillende etnische en religieuze achtergronden.”

De Curaçaose multiculturele samenleving geeft juist een beter beeld van de normen en waarden zoals rechtvaardigheid, tolerantie en vrijheid, aldus de verklaring. ,,Waarden die binnen het Koninkrijk worden gedeeld.”

Politiek leider Camelia-Römer doet er nog een schepje bovenop en stelt dat Blok op grond van zijn uitlatingen moet opstappen. ,,Het is een schande dat de bewindsman het Koninkrijk vertegenwoordigt waar landen met een multiraciale, multiculturele samenleving deel van uitmaken. De minister moet de eer aan zichzelf houden.”

Het ontbreekt minister Blok duidelijk aan historische en culturele kennis over de landen binnen het Koninkrijk, zegt Camelia-Römer. ,,Een minister van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk dat uit vier multiculturele en multiraciale landen bestaat, moet als onderdeel van zijn profiel de historische en culturele kennis hebben van de verschillende landen. En zeker kennis van delen van het Koninkrijk dat hij op grond van zijn taak moet vertegenwoordigen, zoals Curaçao, waar het bestaan en de identiteit van velen van ons juist gebonden zijn aan het multiculturalisme waarvan hij het bestaan ontkent.”

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “AD | ‘Minister Blok moet weg’

 1. Wellicht zijn er uitzonderingen elders op de wereld, maar voor wat betreft Curacao en St. maarten hoef je s’avonds maar heel even door een van de vele kleurrijke buurten te lopen om te zien dat deze minister volstrekt gelijk heeft. Hij zou een lintje moeten krijgen !

 2. @Sander, En na die uitspraken het makamba zoeken in de nieuwstraat waar zijn lui een blanke bijna doodsloegen (Dat net een YDK was).

  Elke keer dreigen deze lui met mei 1969.. Wat denk je wat er dan gaat gebeuren? Ik heb een donkere huid dus ik zal veilig zijn maar de blanken Mogen dan hard wegrennen!

 3. Mw. Suzy Camelia-Römer functioneerd ook niet. Doet niets aan de Isla, Nieuwe ziekenhuis is een zooi en ze is altijd op reis. Waarom mag zij dan wel aanblijven? Hebben we het niet eens over de pastechis voor haar echtgenoot.

 4. ik kan me de uitspraken van Wiels herinneren iets met boddybags en makamba”s….
  dat kon schijnbaar wel, meten met 2 maten is schijnbaar normaal

 5. Wat een onzin raaskalt Ruggenaath!

  ‘De Curaçaose multiculturele samenleving geeft juist een beter beeld van de normen en waarden zoals rechtvaardigheid, tolerantie en vrijheid’?

  Kijk eens naar de porkeria in je parlement, vol snoepreizende dansleraren en dj’s en dansleraren en waar parlementsleden elkaar de koppen inslaan. Kijk naar de twee recent tot 3 jaar cel veroordeelde parlementsleden!

  Ja, Ruggenaath, een perfect beeld van normen en warden!

  Ik had grote verwachtingen van Ruggenaath, maar deze mafkees ontwikkelt zich in razend tempo tot de nieuwe Alexandra Rosaria (PAIS).

  Blok had 100% gelijk.

  En dan die selectieve verontwaardiging. Toen wijlen Wiels de macambas in een body bag wilde terugsturen was het hier muisstil.

 6. mi derecho

  Terug naar schoolbanken.
  Niet geschikt voor die functie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *