AD | Minister sust ongenoegen bij Douane

Minister Xiomara Ruiz-Maduro van Economische Zaken, Financiën

Oranjestad – ,,Er is geld beschikbaar voor het betalen van de achterstallige herstructurering van de salarissen. Op 2 september hoop ik te kunnen zeggen op welke datum die betaling plaatsvindt.”

Minister Xiomara Ruiz-Maduro van Economische Zaken, Financiën en Cultuur wist vrijdag met deze woorden de demonstrerende douaniers weer aan het werk te krijgen. Een groot deel van het personeel van de douane was ’s morgens niet aan het werk gegaan, maar had een vergadering belegd met douanevakbond Sada.

De douaniers willen dat er een einde komt aan de impasse rond het nieuwe salarishuis. Dat zou al begin vorig jaar worden doorgevoerd, maar Directie Recurso Humano (DRH) is er nog steeds niet in geslaagd een inhoudelijk eindvoorstel te formuleren. Sada-voorzitter Edward Maduro geeft die directie dan ook een dikke onvoldoende.

,,We hebben te maken met onwil en onkunde. Deze mensen nemen hun werk niet serieus. Twee jaar geleden hebben we een convenant ondertekend en zijn er voorstellen voor de invulling heen en weer gegaan. Nu zijn we na twee jaar overleg bij het eindvoorstel aanbeland en presteert DRH het om daar negatief op de adviseren. Heel bizar, want het is hun eigen voorstel.”

Minister Ruiz-Maduro en Andin Bikker van Justitie onderbraken vrijdag de vergadering van de ministerraad om de grieven van het douanepersoneel aan te horen. Ze bevestigden dat er op 2 september een vergadering over het onderwerp is, in aanwezigheid van minister-president Evelyn Wever-Croes, de ministers Bikker en Ruiz-Maduro, vertegenwoordigers van DRH en Directie Juridische Zaken en de landsbemiddelaar. Na deze verklaring hebben de douaniers hun dagelijkse werk hervat.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *