AD | Ministerie grijpt in bij SGB

Door René Zwart

Interim directeur SGB Lydia Emerencia krijgt nieuw bestuur

Interim directeur SGB Lydia Emerencia krijgt nieuw bestuur om haar te ondersteunen

Den Haag – Het bestuur van de Scholengemeenschap Bonaire (SGB) moet zijn biezen pakken.
Dat hebben minister Jet Bussemaker (PvdA) en staatssecretaris Sander Dekker (VVD) van Onderwijs besloten naar aanleiding van een vernietigend rapport van de inspectie over het functioneren van de schoolleiding. Die wordt als een sta-in-de-weg gezien voor de dringend noodzakelijke kwaliteitsslag die de school moet maken.
De bewindslieden hebben hun besluit gisteravond per brief kenbaar gemaakt aan de Tweede Kamer en tegelijkertijd de bevindingen van de inspectie openbaar gemaakt.
Bussemaker en Dekker maken gebruik van hun zogeheten aanwijzingsbevoegdheid. Het SGB-bestuur heeft begin deze maand te horen gekregen dat het uiterlijk medio april zijn taken moet overdragen, maar heeft nog wel tot 30 maart de tijd om te reageren. Direct daarna zal een interim-bestuurder worden aangesteld die binnen drie maanden een nieuw bestuur moet formeren.
Hoewel de maatregel om formele redenen uitsluitend tegen het bestuur is gericht, lijken met het wegsturen daarvan ook de dagen van algemeen directeur Lydia Emerencia geteld. Het rapport van de inspectie laat geen spaan heel van haar functioneren waarop het bestuur geen grip heeft.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *