AD | ‘Misbruik niet ongestraft’

Opluchting bij slachtoffers misbruik apostel Orlando Balentin | Jeu Olimpio

Willemstad – Met het vonnis dat gisteren tegen ‘pastor’ Orlando Balentina is uitgesproken, is bewezen dat seksueel misbruik niet ongestraft hoeft te blijven en dat slachtoffers weldegelijk vertrouwen kunnen hebben in het justitieel systeem.

Dat is de reactie van advocate Olga Kostrzewski, die de slachtoffers van Balentina vertegenwoordigt. Balentina is gisteren door het Gerecht in eerste aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar en de ontzetting uit het beroep van kerkleider voor een periode van 14 jaar voor het seksueel misbruik van (minderjarige) meisjes.

Officier van justitie Ludmilla Vicento, die belast was met het onderzoek dat de naam Followers heeft gekregen, noemde dit de grootste misbruikzaak die Curaçao ooit heeft gekend.

Een groot deel van de beschuldigingen die door de officier van justitie ten aanzien van  de verdachte zijn gedaan, is door het gerecht bewezen verklaard. Het gerecht heeft vastgesteld dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van drie tienermeisjes en vier jongvolwassen vrouwen die allemaal lid waren van de geloofsgemeenschap die jaren geleden door de verdachte is opgericht, te weten Rains of Blessings en waarbinnen hij tot zijn aanhouding fulltime fungeerde als organisatorisch en geestelijk leider.

Verder stelt het gerecht te hebben overwogen dat de verdachte het overwicht dat hij op de slachtoffers had door zijn leeftijd en zijn bijzondere positie binnen de geloofsgemeenschap, op een volstrekt verkeerde manier heeft ingezet. ,,Dit heeft ook in bredere kring een schok teweeg gebracht. De gepleegde feiten hebben maatschappelijke onrust veroorzaakt”, aldus het gerecht in zijn uitspraak.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

2017 07 05 Strafvonnis Apostel Orlando Balentina. (Verkorte Versie) by Black Lion on Scribd

3 Reacties op “AD | ‘Misbruik niet ongestraft’

  1. Drechi pa bosnan Tur

    Dit zijn geen slachtoffers van O.B. …..Deze foto gebruiken als zijnde bewijs dat de slachtoffers opgelucht zijn is zeer misleidend: dit is de vrouw van de apostel…….

  2. ericlapas

    Volgens mij heeft mevr. Olga Kostrzewski een zaak lopen tegen de advocaat van de verdediging voor het publiceren van de namen van de slachtoffers. Het wordt nu wel moeilijk als de slachtoffers zich laten fotograferen en zelf de publiciteit zoeken.

  3. Als ik de tijd in de cel deel door het aantal verkrachtingen staat de straf op een verkrachting ongeveer gelijk aan de straf op het stelen van een fles whiskey.

    Maar het recht zegeviert altijd, hoor ik een ratvocate zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *