AD | Mogelijk aangifte tegen oud-bestuur FWNK

Mogelijk aangifte tegen oud-bestuur FWNK

Mogelijk aangifte tegen oud-bestuur FWNK

Willemstad – Javier Samson, de huidige directeur van Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK) heeft woensdagmiddag een gesprek gehad met de recherche om de mogelijkheden te bespreken voor een eventuele aangifte tegen het oude bestuur van de stichting.

Dat heeft minister Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling gisteren tegenover deze krant bekendgemaakt. Tijdens het gesprek met de recherche zouden Samson twee opties voor vervolgstappen zijn gegeven: het aanspannen van een civiele zaak tegen de personen die zijn betaald voor werk dat nooit is opgeleverd en een tegen het oude bestuur dat heeft geaccepteerd dat er cheques werden ondertekend voor werk dat niet is afgerond.

Eerder berichtte deze krant al uitvoerig uit het rapport opgesteld door Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) die onderzoek heeft gedaan bij FWNK. Uit dat onderzoek is onder andere gebleken dat er door Fundashon Wega di Number Kòrsou substantiële bedragen zijn uitgegeven aan verschillende mensen en instanties voor het leveren van bepaalde diensten of verrichten van bepaalde werkzaamheden.

Het probleem is echter dat de werkzaamheden nooit zijn afgerond en dat er ook geen goedkeuring hiervoor is gegeven. Tijdens het gesprek met de recherche heeft Samson het rapport van Soab meegenomen om te kijken wat de mogelijkheden zijn om vervolgstappen te nemen.

,,Hij gaat de komende dagen naar het Openbaar Ministerie om aangifte te doen. Het is zijn plicht om te handelen. Als directeur moet hij het geld zien terug te krijgen. Dat geld was afkomstig van verschillende posten binnen de stichting”,

aldus de minister van Economische Ontwikkeling. Het huidige bestuur bestaat uit Geraldine Gaari (voorzitter), Carlos Casseres en Vilene de Lanoy. Marius Römer gaf als voorzitter leiding aan het oude bestuur.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *