AD | MoU voor fast ferry ondertekend

Fast ferry MoU | Jeu Olimpio

Willemstad/Oranjestad – De Memorandum of Understanding die al een tijdje in de pen zat, namelijk die met betrekking tot het samen optrekken in een project dat een fast ferry tot stand moet brengen tussen Aruba en Curaçao, is gisteren getekend.

Daarover bericht het Arubaanse NoticiaCla. Voor Curaçao tekende Steven Martina, minister van Economische Ontwikkeling en namens Aruba Chris Romero, als minister van Aruba Transport.

Het is de bedoeling dat gespecialiseerde bedrijven zelf de exploitatie van de fast ferry-lijn op zich gaan nemen, zonder enige overheidsbemoeienis.

Vanzelfsprekend worden er wel (rand-)voorwaarden opgesteld waaraan de exploitant en de fast ferry moeten voldoen. Een speciaal daarvoor ingestelde commissie, met stafmedewerkers uit Curaçao en Aruba zal zich daarover gaan buigen, alsmede over de ondernemingsplannen die te zijner tijd door potentiële kandidaten zullen worden ingediend. Er zouden al verschillende gegadigden zijn.

De commissie zal ook met de douane en immigratiediensten om de tafel gaan zitten, aangezien er natuurlijk ook controle moet zijn op wie een van de eilanden afgaat en wie er binnenkomt.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | MoU voor fast ferry ondertekend

  1. Insel had ook een MoU en Isla

  2. Wat is het nut van al die MoU’s als er verder niets gebeurt. Het doel is alleen om even op tv te laten zien dat een minister ook een handtekening kan zetten en als een etalage pop kan lachen en paraderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *