AD | MRI-wachtlijst Bonaire snel weggewerkt

De verzekerden waren in dertig uur uit en thuis.

Kralendijk – De wachtlijst voor MRI-scans van patiënten op Bonaire is geheel weggewerkt. Het Zorgverzekeringskantoor BES (ZVK) heeft in vier weken tijd 120 patiënten van ziekenhuis Mariadal kunnen helpen, die door het uitvallen van de scan op Aruba op wachtlijst kwamen.

De noodoplossing werd gevonden bij Clinica Iberoamérica in Baranquilla (Colombia). Nadat een proef positief was verlopen konden vanaf de derde week van juni patiënten naar Colombia worden gebracht, soms zelfs met twee vluchten per week.

Met elke vlucht konden minstens twintig patiënten mee in het Embraer-toestel dat door ZVK werd gecharterd bij de Colombiaanse maatschappij Sarpa.

De verzekerden waren in dertig uur uit en thuis. Het vertrek was om 9.00 uur en de volgende dag om 14.30 uur arriveerden ze weer op Bonaire. Tijdens de vlucht van 1 uur en 40 minuten was een verpleegkundige aanwezig en er vloog ook een ZVK-medewerker mee voor praktische begeleiding.

Er werd overnacht in een volgens ZVK comfortabel hotel naast de kliniek. De MRI-scan werd zo snel mogelijk na aankomst gedaan, waarna in het hotel kon worden gewacht. Er was gratis tv en wifi en er werd gezorgd voor drie maaltijden per dag.

Volgens ZVK zijn de kosten voor de scans in Colombia zelfs lager dan op Aruba. De kwaliteit is goed en de patiënten waren lovend over de verzorging, de veiligheid en het comfort.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | MRI-wachtlijst Bonaire snel weggewerkt

  1. Curacao revisited

    Betrian en Gilbert Martina: zo kan het dus ook!

  2. De MRI scan hier us al tijden buiten gebruik.

  3. Dit is nog eens klasse, zou mooi zijn als dat hier ook zou kunnen. Bonaire stukje Ned.??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *