AD | Na vier jaar adres op Bonaire nog onbekend

Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen | Daily Herald

Den Haag – Na vier jaar weet een anoniem gebleven inwoner van Bonaire nog steeds niet wat zijn juiste adres is. Op die ‘onwenselijke’ situatie wijst de Nationale Ombudsman het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) in een brief, waarin wordt aangedrongen op een snelle oplossing.

De klacht bij de ombudsman kwam in 2015 binnen. De burger, waarvan alleen bekend is dat het om een man gaat, wees erop dat de bewoners van de straat waar hij woont een andere straatnaam gebruiken dan op het straatnaambord staat. Ook bleek er sprake van dubbele huisnummers.

Ombudsman Reinier van Zutphen schrijft in zijn vorige week verstuurde brief dat de klacht niet op zichzelf staat. ,,De afgelopen maanden hebben we meerdere klachten ontvangen waarin burgers over een vergelijkbare situatie klagen. Burgers voelen zich niet serieus genomen. En ik inmiddels ook niet.”
Van Zutphen is op 11 september op Bonaire en verwacht dan een plan van aanpak. Het OLB moet het probleem voor het eind van het jaar oplossen, want ‘er is geen sprake van behoorlijk overheidsoptreden’. ,,De overheid handelt niet voortvarend en slagvaardig.”

De ombudsman heeft het OLB direct in 2015 benaderd, maar vier jaar later is het probleem nog steeds niet opgelost. De oorzaak van de onduidelijkheid over de straatnaam en het huisnummer is ontstaan doordat het OLB wijzingen heeft doorgevoerd. Dat leverde problemen op met de postbezorging. Het OLB beloofde in 2015 dat het probleem voor 2016 zou zijn opgelost.

De man die de ombudsman benaderde kwam zowel in 2016 als 2017 opnieuw klagen, omdat het probleem nog steeds niet was opgelost. Inmiddels is wel het juiste straatnaambord geplaatst, maar de nummers kloppen nog steeds niet. De telling begint officieel nu aan de andere kant van de straat, maar de nieuwe en oude nummers worden door elkaar gebruikt. Van Zutphen wijst erop dat dit niet alleen voor de post lastig is, maar bijvoorbeeld ook voor de ambulance.

De Nationale ombudsman heeft tot begin 2019 contact gehad met de eilandsecretaris en de Directie Ruimte & Ontwikkeling en brieven gestuurd. ,,Steeds werd een oplossing beloofd, maar die kwam niet.” In april beloofde de DRO-directeur binnen een maand een oplossing, maar ‘we hebben niets meer gehoord’

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Na vier jaar adres op Bonaire nog onbekend

  1. ook een bekend fenomeen op Curacao…. Echter waarvan ik weet weten donders goed waar ze wonen, maar een A of B achter je Huisnr. Wie ziet het?
    of gewoon geen Huisnr en geen brievenbus. Aqualectra tappen we gewoon af bij de buren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *