AD | Nationale dag van rouw

Croes: ,,Kindermishandeling is een oud probleem, maar er rust nog steeds een taboe op. Ons eiland bevindt zich in een nationale crisis en we moeten nu iets doen”

Oranjestad – De regering van Aruba heeft besloten dat de dag waarop de twee door mishandeling omgekomen broertjes Anastacia worden begraven, een dag is van nationale rouw.

Op overheidsgebouwen hangt de vlag halfstok en de bevolking wordt verzocht stil te staan bij het drama.

Het kabinet wil beleid ontwikkelen om drama’s als het overlijden van twee jonge kinderen, in het vervolg te voorkomen. Hoe dat beleid eruit moet zien wordt nog bekeken.

,,Let’s act now”, was de daadkrachtige uitroep van minister van Sociale Zaken Glenbert Croes.

Hij hoorde over de vondst van het lichaam van het tweede slachtoffertje tijdens een conferentie van Fundacion Hende Muher den Dificultad, de stichting die opkomt voor vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld.

,,Kindermishandeling is een oud probleem, maar er rust nog steeds een taboe op. Ons eiland bevindt zich in een nationale crisis en we moeten nu iets doen”, aldus minister Croes. Hij verklaarde dat de regering de kwestie niet naast zich neer zal leggen. ,,Onze premier is een vrouw en zij heeft het hart op de juiste plaats. Het is van groot belang om nu te investeren in de bestrijding van huiselijk geweld.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Nationale dag van rouw

  1. Het spreekwoord luidt; “als de kalf verdronken is dempt men de put” maar wij kennen onze pappenheimers intussen. Helaas is dit alleen maar wat publiciteit voor de bühne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *