AD | Nauwelijks terugloop bij Ennia

Centrale Bank CBCS: ,,Sinds het uitspreken van de noodregeling zijn minder dan 0,13 procent van de polissen geroyeerd (beëindigd).” | Illustratie Financieel Dagblad

Willemstad – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) deelt met klem mee dat bij verzekeraar Ennia een drastische terugloop van polissen ‘geenszins het geval is’.

,,Sinds het uitspreken van de noodregeling zijn minder dan 0,13 procent van de polissen geroyeerd (beëindigd).”

Aldus de CBCS. ,,Dit is een normaal volume aangezien er dagelijks polissen expireren.” De Centrale Bank, die sinds het uitspreken van de noodregeling begin juli en de kort daaropvolgende persconferentie geen mededelingen meer heeft gedaan over Ennia, laakt berichten in sommige media over een drastische terugloop van polissen bij Ennia.

,,De CBCS betreurt de onjuiste en tendentieuze berichtgeving in enkele media ten aanzien van Ennia, welke onterecht reputatieschade veroorzaakt met alle gevolgen van dien voor de onderneming”, aldus de Centrale Bank, die benadrukt dat sinds het door het gerecht uitspreken van de noodregeling de ontwikkelingen binnen Ennia ‘nauwlettend worden gevolgd door de CBCS’. Dat houdt in dat er op dagelijkse basis monitoring van de bedrijfsvoering plaatsvindt.

Zoals eerder aangekondigd, zal de CBCS zich ten tijde van de noodregeling voornamelijk richten op de herstructurering van Ennia om zodoende de belangen van de polishouders te kunnen waarborgen. Met de persverklaring die gisteren werd uitgestuurd wil de CBCS ‘nogmaals benadrukken dat onjuiste berichtgeving in de media onnodige maatschappelijk onrust met zich meebrengt, wat het herstructureringsproces kan hinderen’.

De CBCS geeft aan voornemens te zijn binnenkort een persconferentie te beleggen om informatie te geven over de stand van zaken ten aanzien van de noodregeling, die ‘conform planning verloopt’.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Nauwelijks terugloop bij Ennia

 1. Je zou verwachten dat het OM de directie van Ennia Caribe inclusief de RVC alsmede de leiding van de Centrale bank inclusief de toezichthouder als een criminele organisatie gaat beschouwen en als zodanig ook gaat vervolgen maar niets is minder waar.Het wegsluizen van honderden miljoenen naar de Ansaringroep met als slachtoffers de duizenden verzekerden ziet men blijkbaar niet als een probleem. Op Aruba werd enkele jaren geleden de Ennia directeur ontslagen toen deze weigerde mee te spelen in het wegsluizen van de pensioengelden.
  Hij won alle rechtzaken dus zelfs de rechter zag duidelijk hoe verkeerd Ennia bezig was. Maar hier bleef men doorgaan onder toezicht van de Centrale Bank..De Ned.Centrale bank kon gelukkig via de Bes vestiging van Ennia toezicht houden en eisen stellen aan Ennia ,dus verkocht Ennia onder toezicht van onze Centrale Bank haar BES vestiging en kon de Ned.centrale bank nu niets meer doen.Duidelijk speelt de bewaker het spelletje mee.

 2. Nu we weten wat voor een onbeschrijflijke puinhoop het bij CBCS is denk ik dat we weinig geloof moeten hechten aan informatie daarvan afkomstig.

  Ik noem de waanzinnige arbeidsvoorwaarden van Tromp (met werkgeverslasten ruim boven de 2 miljoen per jaarr).

  Ik noem de politieke benoeming van Zus de Lannoy, nicht van tiran Tromp.

  Ik noem de politieke benoeming van Taco Tara Asjes.

  Beide benoemingen zonder vacatures, zonder advertenties of zelfs maar een sollicitatieprocedure. En in het geval van Taco Tara Asjes met een rampzalig CV.

  Ik noem directieleden die op hun zestigste al een pensioen van 30,000 per maand ontvangen (Hasselmeyer) maar desondanks eisen dat ze op de payroll blijven om nog eens 40,000 per maand extra te verdienen.

  En wie dacht dat de nieuwe directieleden Jardim en Asjes schoon schip zouden maken komt bedrogen uit.

  Weet iemand trouwens hoe het gaat met Ralph ‘Bentley’ Palm? Die besteedde, met goedkeurig van de Centrale Bank, meer aandacht aan zijn bysides dan aan zijn Ennia verzekerden. Zette ze zelfs op de payroll van Ennia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *