AD | ‘Nederland moet helpen’

We moeten de mensen een acceptabele humanitaire behandeling geven

Willemstad – De Curaçaose regering heeft Nederland officieel om steun gevraagd met betrekking tot de Venezolaanse vluchtelingenproblematiek.

Dat verklaarde premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren in de Staten.

,,Kunnen we mensen naar Venezuela terugsturen terwijl we weten hoe deplorabel hun situatie daar is? In het kader van de Rechten van de Mens moeten we naar Nederland kijken. We moeten de mensen een acceptabele humanitaire behandeling geven. We bedelen niet om geld en we vragen ook geen gunst. Maar we moeten wel samenwerken”, aldus Rhuggenaath.

De minister-president stelt dat we ons dienen te houden aan internationale verdragen waar Nederland ook namens Curaçao voor heeft getekend. Bovendien moet Nederland ook het eigen imago hooghouden. ,

,We doen een beroep op artikel 36 en 38 van het Statuut. Ik stel voor om een taskforce samen te stellen samen met Nederland die beleid gaat formuleren, waar ook sancties en andere diplomatieke maatregelen onderdeel van vormen. En om William L. Swing aan te halen: ‘Migratie is een proces en geen probleem. Het vindt overal plaats’. We moeten onze kracht en capaciteit in het Koninkrijk laten zien en dit probleem humanitair aanpakken.”

In het kader van de vluchtelingenproblematiek vanuit Venezuela wordt ook in samenwerking met andere landen in de regio een aanpak ontwikkeld om hiermee om te kunnen gaan.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | ‘Nederland moet helpen’

  1. “We moeten de mensen een acceptabele humanitaire behandeling geven”. Volgens mij kan dit niet van Rhuggenaath afkomstig zijn.

    Wij zijn het toch die deze Venezolanen in vieze barakken met een gat in de grond ipv een toilet opsluiten?

    Voor zover ik weet kost het geen geld om mensen met respect te behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *