27 C
Willemstad
• dinsdag 16 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Niet netjes behandeld door Ennia

HomeMediaAD | Niet netjes behandeld door Ennia
,,Ennia heeft misbruik gemaakt van de noodsituatie waarin zij verkeerde, nu zij dringend geld nodig had voor het kunnen volgen van stemceltherapie in het buitenland en Ennia enige vervolgbetaling afhankelijk stelde van het tekenen van de overeenkomst”, aldus de uitleg in het vonnis | Persbureau Curacao

Willemstad – Verzekeringsbedrijf Ennia heeft een vrouw voldoende schadevergoeding gegeven voor het letsel dat zij opliep na een auto-ongeluk, zo oordeelt de rechter, maar hij wijst wel de manier af waarop het verzekeringsbedrijf de echtgenoot van de vrouw tot een overeenkomst heeft gedwongen.

Dit blijkt uit een onlangs uitgesproken en gepubliceerd vonnis. De vrouw raakte op 9 januari 2017 betrokken bij een verkeersongeval buiten haar schuld. Ennia heeft de aansprakelijkheid van de veroorzaker van het ongeval erkend. In dat kader is een totaalbedrag van 36.367 gulden uitgekeerd.

De vrouw eist echter meer geld voor haar behandeling en stelt dat er een overeenkomst is getekend door haar echtgenoot zonder dat zij hiervoor een volmacht had gegeven. Volgens de vrouw is de overeenkomst tot stand gekomen als gevolg van misbruik van omstandigheden.

,,Ennia heeft namelijk misbruik gemaakt van de noodsituatie waarin zij verkeerde, nu zij dringend geld nodig had voor het kunnen volgen van stemceltherapie in het buitenland en Ennia enige vervolgbetaling afhankelijk stelde van het tekenen van de overeenkomst”, aldus de uitleg in het vonnis.

Het gerecht geeft haar hierin gelijk: ,,Uit wat partijen naar voren hebben gebracht, leidt het gerecht af dat het tekenen van een vaststellingsovereenkomst niet, althans niet voor de echtgenoot kenbaar, ‘op de agenda’ stond toen hij zich op 31 januari 2019 bij Ennia meldde. De vrouw heeft onbetwist gesteld dat haar man naar Ennia ging om een cheque te halen.

Hieruit volgt dat Ennia kennelijk zonder vooraankondiging het bezoek van de echtgenoot heeft benut om tot een finale regeling te komen. De vrouw heeft onbetwist gesteld dat haar man de cheque niet meekreeg als er geen vaststellingsovereenkomst tot stand zou komen.

Ennia had de uitgifte van de cheque niet van de ondertekening afhankelijk moeten stellen en had de man gelegenheid moeten geven om zich op de inhoud van de overeenkomst en de consequenties daarvan te beraden.”

Dit gesteld hebbende, vraagt de rechter zich tegelijkertijd wel af of Ennia gehouden is meer geld te betalen aan de vrouw. Dat antwoord luidt ontkennend. De vrouw heeft dit niet onderbouwd en van de echtgenoot mag verwacht worden dat hij bijdraagt in de kosten. Zij heeft geen inzicht gegeven in het inkomen van de echtgenoot. En ook van haar eigen misgelopen inkomsten uit werk is geen bewijs geleverd.

Verder heeft de vrouw inzage in haar medisch dossier gevraagd, maar daarover stelt het gerecht: ,,Als zij meent dat haar medische omstandigheden na het ongeval haar aanspraak geven op een hogere schadevergoeding, dan kan zij dat standpunt op basis van de gegevens van haar artsen onderbouwen. Daarvoor heeft zij het dossier van Ennia niet nodig.”

Bron: Antilliaans Dagblad

9 reacties

  1. @LaStiwz : het is natuurlijk wel opmerkelijk dat als een Curacaos bedrijf onder toezicht staat van een moeder bedrijf in het buitenland (Bv Ennia in het verleden, Guardian nu) dat het OK gaat, en zodra een bedrijf helemaal local wordt er een plundering plaatsvindt.

  2. Haïti, ooit de parel van de Caribbean qua schoonheid en vruchtbaarheid. Overtrof alle britse Caribische eilanden in rijkdom en export van landbouwgewassen.

    Haïti was ooit Frankrijks rijkste kolonie, en misschien wel de rijkste kolonie ter wereld waar 40 tot 60% van alle suiker en koffie die Europa importeerde werd geproduceerd.
    Nu een van de armste landen in westelijk halfrond waar grote ongelijkheid heerst.

    Inequality Index
    Haiti ranks 59.5 in the Gini Coefficient index, with the richest 10% of Haitians receiving 48% of the nation’s income, while the poorest 10% receive less than 1% .

  3. Doet overigens een beetje (veel) aan Zimbabwe denken, voedselexporterend westers land met hoogontwikkelde infrastructuur dat na scepter overdracht aan Mugabebinnen 15 jaar tot een typisch voedselbehoevend derde wereld land was gedegradeerd.

    Haiti was ook ooit het meest welvarendste land in de wereld (De witjes profiteerde hier wel het meeste van!). Echter nu is het het armste land ter wereld..

  4. @CR : Auw, Je ben veels té accuraat!
    Niet zo politiek incorrect zijn hoor!
    Vergeet UTS, SEHOS, SVB, ALM, Insel Air niet. En eigelijk horen CBCS en KPMG ook in dat rijtje thuis!

    Doet overigens een beetje (veel) aan Zimbabwe denken, voedselexporterend westers land met hoogontwikkelde infrastructuur dat na scepter overdracht aan Mugabebinnen 15 jaar tot een typisch voedselbehoevend derde wereld land was gedegradeerd.

    Nos ta super eksperto den gobernansia, of no?

  5. @Wim, @CR: tja, dat heb je als het bedrijven op Curacao zijn. Daar staan geregeld Curacaoenaars achter het stuur. Ook bij de failliete.

  6. ENNIA lijkt weer zo’n geval van een typisch Curacaos bedrijf. Tot 2006 door Aegon aangestuurd en geen enkel probleem. Na 2006 overname Ansary en een Curacaose directie, en gedoe met beleggingen, grote auto’s, politieke consultants, en hoge bonussen en salarissen.
    Iemand vertelde me eens dat als je een bedrijf door een YDK laat leiden, het binnen de kortste tijden kapot is omdat de YDK alleen aan zichzelf denkt en niet zijn reputatie, en ENNIA lijkt hiervan een schoolvoorbeeld te zijn (75-jarig bedrijf wat in de laatste 10 jaar helemaal kapot is gemaakt).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties