AD | Nieuwe bevindingen Goudroofzaak

Rechtszaak goudroof Summer Bliss aangehouden | Foto Persbureau Curacao

Nieuwe bevindingen Goudroofzaak Summerbliss | Foto Persbureau Curacao

Willemstad – Tijdens de behandeling van de zaak tegen K. Godwin, alias Gamba – die verdacht wordt van onder andere medeplichtigheid aan de moord op Raikel Conception in 2013 – is nieuwe waardevolle informatie naar voren gekomen over de goudroof die op 30 november 2012 bij de Kleine Werf heeft plaatsgevonden.

Getuigen hebben verklaard dat bekenden, Luigi Florentina, alias Pretu en Burney ‘Nini’ Fonseca – die beiden verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels – en Gamba en ‘Venenu’ – die nu vastzit voor zijn rol bij de Hato-schietpartij – betrokken zouden zijn geweest bij de beruchte goudroof van bijna drie jaar geleden op het schip Summerbliss die bij de Kleine Werf lag aangemeerd.

De officier van justitie verklaarde gisteren dat er een onderzoek is begonnen naar de atrako uit 2012 waarbij 70 goudstaven zijn buit gemaakt. De overvallers waren die avond gemaskerd en hadden kogelvrije vesten aan met daarop ‘POLIS’ gedrukt.

Een getuige heeft tegen het OM verklaard dat zij op de dag voor de gewapende overval bij de Kleine Werf de garage van Pretu binnenkwam en daar Pretu, Venenu, Fonseca en Gamba aantrof. Gamba en Venenu zouden kogelvrije vesten met daarop ‘POLIS’ aan hebben gehad. Ditzelfde verhaal wordt door een andere getuige bevestigd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Nieuwe bevindingen Goudroofzaak

  1. Joep Meloen

    Die jongens leveren echt een grote bijdrage aan de economie van Curacao. De ene overval na de andere oftewel ze hebben echt wat van hun leven gemaakt.
    Mogen we trots op zijn.
    Spuitje zou geen verkeerd idee zijn voor dit soort figuren. Ze gaan hun leven niet meer beteren en kosten de gemeenschap alleen maar meer geld. Nu een geldloper doodgeschoten………….who is next ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *