AD | Nieuwe leden voor Cifa

De internationale financiële sector is goed voor acht tot tien procent van de Curaçaose economie en vormt een belangrijke inkomstenbron van buitenlandse deviezen

Willemstad – Tijdens de Algemene Leden Vergadering van vorige week donderdag hebben de leden van de Curaçao International Financial Services Association (Cifa) twee nieuwe bestuursleden aangenomen.

Victor den Hoedt (MeesPierson Curaçao) en Stephen Capella (Girobank) zullen oud-bestuursleden Daisy Tyol-Carolus (MCB) en Arthur Adams (AIC) vervangen. Het Cifa-bestuur bestaat uit negen leden en zal zich gedurende dit hele jaar toeleggen op het uitvoeren van het Actieplan 2013. Het actieplan richt zich met name op promotie, productontwikkeling en kennismigratie.

Er zal vooral gefocust worden op doelmarkten Colombia, Brazilië, Nederland, Verenigde Staten (Miami & New York) en Spanje. Tevens wil Cifa door het organiseren van seminars aandacht vragen voor de onderwerpen productontwikkeling en kennismigratie. De ontwikkeling van producten en het aantrekken van kennismigranten is volgens de organisatie van groot belang om de concurrentiestrijd aan te kunnen gaan met andere jurisdicties.

De internationale financiële sector is goed voor acht tot tien procent van de Curaçaose economie en vormt een belangrijke inkomstenbron van buitenlandse deviezen voor Curaçao.

Als belangenorganisatie van de internationale financiële sector fungeert Cifa als klankbord voor de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten en zet de organisatie zich in voor de verdere ontwikkeling van deze voor het land belangrijke sector.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *