AD | Nieuwe ontwikkelingen zaak Wiels

helmin--politicus-curacao

Nieuwe ontwikkelingen zaak Wiels

Willemstad – De politie heeft gisteren onder leiding van een officier van justitie een inval gepleegd in een huis in Koraal Specht. Daar is een boot in beslag genomen waarvan het vermoeden bestaat dat deze is gebruikt om Raúl Martinez, alias Bolle, te vervoeren nadat hij vorig jaar was vermoord.

Dat heeft Norman Serphos, de woordvoerder van het Openbaar Ministerie, bekendgemaakt. Bij de inval is de boot ‘Deeper’ in beslag genomen. Verdenking is dat deze boot is gebruikt bij het afvoeren van het lichaam van Bolle.

Na onderzoek bleek dat Bolle degene was die op 5 mei 2013 – na de moord op Wiels – de vluchtauto heeft bestuurd. Zijn levenloze, onthoofde lichaam werd half mei 2013 bij de vlakte van San Pedro aangetroffen. De eigenaar van het huis waar de boot gisteren is gevonden, was in het verleden al betrokken bij de zaak, zo wil Serphos bevestigen.

Om wie het gaat, wordt echter niet bekendgemaakt. Wel dat dit specifieke geval veel te maken heeft met Luigi Florentina, alias Pretu, die in september 2013 in zijn cel te Barber zelfmoord heeft gepleegd. Het vermoeden bestond toen al dat Pretu degene zou zijn geweest die Bolle zou hebben vermoord.

,,Onderzoek wijst nu uit dat de boot door Pretu zou zijn gebruikt”, zo laat de woordvoerder van het Openbaar Ministerie desgevraagd weten.

Het onderzoek naar de moord van Pueblo Soberano- leider Helmin Wiels is onderverdeeld in twee zaken: Magnus en Maximus.

De zaak Magnus werd reeds in augustus van dit jaar afgesloten toen de moordenaar van Wiels, Elvis ‘Monster’ Kuwas een levenslange straf kreeg opgelegd, Burney ‘Nini’ Fonseca voorwaardelijk op vrije voeten werd gesteld en D’Angelo Damascus, alias Panchèk, en Carlos Pieter werden vrijgesproken van de moord op de Pueblo Soberano-leider.

De zaak Maximus, waarin de op vrije voeten gestelde ‘Nini’, maar ook oud-minister van Financiën George Jamaloodin (MFK) en loterijbaas Robbie dos Santos verdachte zijn, loopt nog.

De inval van gisteren in het huis te Koraal Specht vond plaats naar aanleiding van deze zaak waarbij onderzoek wordt verricht naar de opdrachtgevers van de moord. Tijdens de inval zijn er gisteren geen aanhoudingen verricht.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *