AD | Nieuwe overnemer Insel Air

Insel Air bewindvoerder Rogier van der Heuvel | Jeu Olimpio

Willemstad – De gesprekken met de alternatieve ‘overnemer’ van luchtvaartmaatschappij Insel Air nemen steeds serieuzere vormen aan. Deze partij zal het akkoord, zoals dat er lag met interCaribbean Airways, naar alle waarschijnlijkheid gaan overnemen.

Dat blijkt uit een gesprek tussen bewindvoerder van Insel Air Rogier van den Heuvel en deze krant. Van den Heuvel zegt aanstaande maandag tijdens de homologatie van het Insel-crediteurenakkoord bekend te maken om welke partij het gaat.

Wanneer de alternatieve overnemer wel met zekerheid kan voldoen aan alle voorwaarden, komt deze direct in de plaats van interCaribbean die dat tot nu toe nog niet heeft kunnen bewijzen. Dit betekent niet dat de onderhandelingsprocedure met de overnamekandidaat van Insel Air weer van voor af aan moet beginnen. Het akkoord mag volgens de wet namelijk niet veranderen, dus gaat Insel met de nieuwe partij verder waar het met interCaribbean gebleven was. Het zou het proces juist in een stroomversnelling kunnen brengen.

Ondertussen is het beslag van Insel Air op de brandstof van een van de vliegtuigen van interCaribbean nog altijd van kracht. Nadat het gerecht op Sint Maarten op woensdag 30 januari had bepaald dat Insel het beslag moest opheffen, zodra interCaribbean zijn bankgarantie van 500.000 dollar had verstrekt, is de situatie status quo. Dat bevestigt zowel de bewindvoerder van Insel als de lokale advocaat van interCaribbean.

De bankgarantie moet worden verstrekt, volgens de uitspraak van 30 januari, omdat interCaribbean in gebreke is gebleven om het vonnis van het kort geding van het gerecht op Curaçao van 28 december 2018 na te leven. Daarin is vermeld dat zij voldoende zekerheid voor de homologatie (goedkeuring) van het Insel-crediteurenakkoord moest verschaffen en als zij dat niet doet verbeurt zij een dwangsom van een half miljoen dollar.

Bron: Antilliaans Dagblad

10 Reacties op “AD | Nieuwe overnemer Insel Air

 1. Marian,
  Dom volk publiceert anoniem onwaarheden zodat ze er niet op aangesproken/afgerekend kunnen worden. Ik ken Lippinkhof vanuit mijn studietijd, hij woonde al op zijn huidige plek voordat Insel uberhaupt bestond, heb zelfs spantenbier met hem gedronken destijds.

 2. Volgens mij zijn deze zgn overnemers gewoon clubjes van Rogier zodat hij zgn bezig is. en ondertussen delen ze zijn uurtarief.

  Insel heeft alleen schulden en geen vliegtuigen.. niets te bieden dus!

 3. Inselair eerst , vervolgens de roestbak van de vorige eeuw.

 4. Ro-aasgier van den Heuvel.

 5. Joep Meloen

  Ik hoop dat de rechter nu gewoon besluit om de stekker eruit te trekken. Rogier doet het voorkomen alsof overname kandidaten staan opgelijnd, terwijl dit niet het geval is. Hij schrijft weer fors wat uren, dat wordt uit de omzet van Insel getrokken en vervolgens kunnen de salarissen en andere kosten niet meer worden betaald.
  Ben heel benieuwd hoeveel tienduizenden guldens Rogier per maand in rekening brengt voor ‘zijn werk’ als bewindvoerder.

  Insel is failliet, accepteer het nu maar, was weer een voorbeeld van mismanagement en pure onkunde. Stop het bloeden en sluit die tent.

 6. Schaamteloos figuur vd Heuvel. Naar mijn mening zit hij de boel gewoon te belazeren, al jarenlang.
  In NL was hij zo ver nooit gekomen als ‘bewindvoerder’. Daar letten ze echt wel beter op. Het motto is: ‘drain the island’ en daar slaagt men al jaren op vele vlakken goed mee🤡

 7. Schaamteloos figuur, vd Heuvel. Hoop dat hij dit voor zijn geweten kan verantwoorden.

 8. caribbeancynic

  Insel Air wordt elke maand wel ‘naar alle waarschijnlijkheid’ door een ander dubieus bedrijf overgenomen. Dus dat is geen nieuws. En de overheid blijft die failliete boedel maar financieren.

 9. Ongelooflijk hoe Jeroen van de Heuvel ons het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer blijft voorschotelen, en het domme volk hier erin blijft geloven.

  Enkel en alleen om de kassa bij hem te laten blijven rinkelen. Hij perst de rotte sinasappel Insel Air tot de laatste druppel uit.

  Jurgen Lippinkhof heeft aan zijn Insel Air avontuur een villa op Jan Thiel overgehouden.

  Jeroen van de Heuvel inmiddels een hele straat op Jan Sofat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *