AD | Nieuwe veiling Howard Johnson Hotel

EM City hotel aka Howard Johnson Hotel | Persbureau Curacao

Willemstad – Het Howard Johnson Hotel aan het Brionplein in Otrobanda wordt op donderdag 13 december voor de tweede keer via een veiling te koop aangeboden. De inzetprijs is met een miljoen verlaagd, naar 8,5 miljoen gulden.

Notariskantoor Moerdijk & Palm kondigt de veiling vandaag aan in een advertentie. In oktober was er wel belangstelling voor de openbare verkoop die minimaal 9,5 miljoen gulden moest opbrengen, maar deed geen van de aanwezigen een bod. Nu is die inzetprijs dus verlaagd naar 8,5 miljoen gulden.

Tot veertien dagen voor de veiling is het mogelijk een schriftelijk bod in te dienen bij het notariskantoor en dan volgt eventueel een onderhandse verkoop. Wat ‘plaatselijk bekend staat’ als het Howard Johnson Hotel bestaat uit negen percelen grond variërend van 24 tot en met 672 vierkante meter en de erfpachtrechten op zes percelen grond die liggen aan het Brionplein, het Molenplein, de Consciëntiesteeg en de Sint Martinusstraat.

Eén perceel aan het Brionplein gaat onder de hamer met het daarop staande gebouw: Brionplein 9 en Consciëntiesteeg 1. Het hotel heeft 67 kamers en er is ruimte voor een casino. De executoriale verkoop van het Howard Johnson Hotel volgt op een periode waarin verhuurder Emmazicht te maken had met huurders die hun verplichtingen niet nakwamen.

De huurachterstand van de laatste exploitant, City Hotel, liep tot 4 september 2017 op tot bijna 771.000 gulden. City Hotel ging op 7 december failliet. Daarvoor ging huurder Caribbean Hospitality Management bv bankroet met een schuld van 970.000 gulden bij Emmazicht.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *