AD | ‘Nieuws over staken plannen GZE is fake’

Guangdong Zhenrong directeur Energy Bingyan Chen

Willemstad – Fake nieuws. Zo omschrijft Guangdong Zhenrong Energy het bericht in International Oil Daily van Energy Intelligence, dat GZE de plannen voor de Isla-raffinaderij en bouw van een LNG-terminal staakt.

Het bedrijf stelt ook in een schriftelijke verklaring dat het nieuws over het stopzetten van de bouw van een raffinaderij in Myanmar fake is. Afgelopen maandag publiceerde International Oil Daily dat deze projecten vanwege de ernstig financiële problemen van GZE worden stopgezet.

,,GZE heeft nooit zo’n besluit genomen en dat ook niet verklaard.” Het nepnieuws zorgt voor verwarring en paniek in de Curaçaose gemeenschap. ,,Daarom veroordelen wij ten sterkste het onverantwoordelijke gedrag van de individuen bij Energy Intelligence. Wij behouden ons het recht voor, om passende gerechtelijke stappen te nemen op het moment en op de plaats waar dat nodig is.”

In de verklaring die door ceo Bingyan Chen is getekend, stelt GZE dat het bedrijf de Curaçaose projecten niet opgeeft. Samen met de Curaçaose regering en het volk zal het bedrijf werken om succes te behalen. ,,GZE heeft met de partners samengewerkt en is zowel technisch als financieel klaar voor de klus.”

Het bedrijf belooft dat er spoedig zichtbare resultaten zijn en de geruchten zullen dan vanzelf afnemen. ,,Wij waarderen altijd het vertrouwen en de steun van het Curaçaose volk, en wij zullen ons best doen om dat te verdienen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | ‘Nieuws over staken plannen GZE is fake’

  1. @lapas,
    Typisch weer zo’n ongenuanceerde uitspatting.
    Aung San Suu Kyi heeft de Nobel Prijs voor de Vrede ontvangen, van de ‘wijzen uit Oslo’, om de militaire junta in Myanmar een ‘menselijk gezicht’ te geven. Dit was het signaal op wereldtoneel dat ‘zakendoen’ met Myanmar okee is. Onder andere het probleem van ‘Rohingya’ was toen al bekend.

  2. Abraham Mossel

    @ Plasje zegt, Sorry ik heb me ff laten gaan, je doet niet anders, mo*g*ol, sinds George, fake zoon van Herman!!! en vazal cq Troll van Gerty de (roofvogel) Raaf. zonder vaste woon en verblijf plaats, “was, café de tropen” het toneel heeft verlaten??heb jij zijn taak over mogen genomen, hoeveel flesjes San pablo heb je nu al achter je uit getrokken verstand kiezen gegoten, bombo.

  3. Alleen het feit dat deze klootzakken, zaken doen in Myanmar een achterlijk land waar het leger kinderen vermoorden en vrouwen straffeloos verkrachten moest genoeg voor ons zijn om tegen deze klootzakken te zeggen stop je geld in jullie reet vuile vieze klootzakken. Sorry ik heb me even laten gaan, mensenrechten staan bij mij hoog in het vaandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *