AD | ‘Nini’ blijft vastzitten

Verzoek tot invrijheidstelling van Maximus-verdachte afgewezen

Burney-nini-Fonseca

Nini Fonseca verdachte Maximus/Magnus, goudroof, drugshandel en witwassen

Willemstad – Een verzoek van Burney Fonseca, alias Nini, om op vrije voeten te worden gesteld, is door het gerecht afgewezen. Dat is gisteren bekendgemaakt.
Op 4 augustus werd zijn verzoek tijdens een zogenaamde raadkamerzitting behandeld en op 7 augustus informeerde het Hof alle betrokkenen dat er geen geldige redenen zijn om de verdachte op vrije voeten te stellen.

Volgens het gerecht zijn er verschillende beschuldigingen aan het adres van Fonseca en dus genoeg redenen om hem langer vast te houden. Bovendien is het gerecht van mening dat er geen dringende persoonlijke redenen zijn om de verdachte op vrije voeten te stellen.

Fonseca wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels (PS). Eerder zat hij vast als verdachte in de zaak Magnus – waarbij onderzoek werd verricht naar de daders van de moord op Wiels -, maar al snel werd hij aangewezen als de schakel tussen deze zaak en de zaak Maximus, waarbij er onderzoek wordt gepleegd naar de intellectuele daders.

Hoewel hij bij de inhoudelijke behandeling van de zaak Magnus op vrije voeten werd gesteld omdat er volgens het gerecht onvoldoende bewijs zou zijn om hem langer vast te houden, werd hij enige tijd geleden toch weer in de boeien geslagen. Dit keer vanwege zijn betrokkenheid bij een drugs- en witwaszaak.

Bovendien werd eerder deze week tijdens de behandeling van een andere moordzaak – die op Raikel Conception – bekendgemaakt dat ‘Nini’ mogelijkerwijs betrokken zou zijn geweest bij de beruchte goudroofzaak die op 30 november van 2012 heeft plaatsgevonden op het schip Summerbliss dat aan de Kleine Werf in Punda lag aangemeerd.

Volgens recente getuigenverklaringen was Fonseca op de dag voor de overval samen met drie andere mannen in een garage in Koraal Specht. Twee van de andere aanwezigen hadden een kogelvrij vest aan met daarop de tekst ‘Polis’.

Tijdens de gewapende overval op het schip aan de Kleine Werf hadden de overvallers ook een kogelvrijvest aan met daarop dezelfde tekst. De overvallers hebben die avond 70 goudstaven buitgemaakt.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *