AD | Nipte meerderheid Amerika voor afzetten Trump

De regering van Trump verliest in het onderzoek van de nieuwszender rap aan populariteit. 55 procent vindt dat Trump het als president niet goed doet | Reuters

Een krappe meerderheid van de Amerikanen is voorstander van het afzetten van president Donald Trump. Volgens een poll van de nieuwszender Fox News is 51 procent voor impeachment.

In juli van dit jaar was nog een minderheid van de Amerikaanse bevolking (42 procent) voor een gedwongen vertrek van de president. Het aantal tegenstanders van een afzetting is gedaald van 45 naar 40 procent. Zo’n 4 procent is wel voor een impeachment, maar is van oordeel dat Trump in functie mag blijven.

De regering van Trump verliest in het onderzoek van de nieuwszender rap aan populariteit. 55 procent vindt dat Trump het als president niet goed doet (43 procent vindt van wel), terwijl maar liefst 51 procent denkt dat de huidige Amerikaanse regering corrupter is dan voorgaande regeringen. Bijna de helft vindt dat Trump met het impeachment-onderzoek krijgt wat hij verdient.

Bron: Algemeen Dagblad

2 Reacties op “AD | Nipte meerderheid Amerika voor afzetten Trump

  1. In één van de ‘late night talkshows’ werd dit proces van impeachment als ‘stupid Watergate II’ aangeduid. Als indicatie van de overeenkomsten met het Watergate proces, maar ook om het niveau van arrogantie, privilege en stupiditeit door de Trump administratie dat nu geleid heeft tot het impeachment onderzoek, aan te geven.

  2. Nipt of krappe meerderheid zegt niets. Het afzetten van de president van de VS, impeachment, is een politiek proces dat zich, geheel naar eigen inzicht, zich in het Congress afspeelt. Dat Donald Trump impeached’ gaat worden door het huis van afgevaardigden is inmiddels een gegeven. Of hij werkelijk afgezet zal worden hangt van het Senaat af die het proces van afzetting zal moeten voeren. Echter tweederde van de senatoren moeten voor afzetting stemmen. Dat zal met een Republiekeinse meerderheid in het senaat niet lukken. Hoewel Donald Trump door een aantal recente beslissingen (o.a. ten aanzien van de Koerden in Syrië) nu kwetsbaarder lijkt dan ooit tevoren.
    Ook de reden voor impeachment is een ‘self inflicted wound’. Er is een Nederlandse gezegde‘hoogmoed komt ten val’ (geen meerderheid van de publieke opinie voor nodig).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *