AD | Nog even respijt voor Insel Air

Besluit minister over verlenging AOC bepaalt voortbestaan | Zita Jesus Leito

Willemstad – Bewindvoerder Rogier van den Heuvel van Insel Air heeft gisteren van de rechter-commissaris tot maandag 25 februari respijt gekregen, maar overleving van de luchtvaartmaatschappij is nu vooral afhankelijk van de vraag of Insel verlenging van de AOC (Air Operator’s Certificate) krijgt.

Die vervalt in principe vandaag 15 februari om 00.00 uur middernacht. De laatste keer werd de vliegvergunning in augustus met een halfjaar verlengd. Dat zou ook nu weer kunnen, zo is door juristen beargumenteerd aan de hand van de wet; onder ontbindende/opschortende voorwaarden bijvoorbeeld, zelfs zónder te vliegen.

Insels enige toestel, een Fokker 50, staat aan de grond nadat vorige week mede om bedrijfseconomische en financiële redenen is bepaald dat de maatschappij onder de huidige omstandigheden – met zo weinig geld in kas – niet verantwoord kan vliegen. Het niet volledig kunnen uitbetalen van de salarissen over januari, namelijk tot 1.800 gulden aan alle ruim tachtig personeelsleden, heeft daarin een rol gespeeld.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Nog even respijt voor Insel Air

  1. Jesus , Leito weer in de bocht, dan zal het wel de juiste beslissing zijn.

  2. Dat gaat verlengd worden, Jesus-Leito is te bang dat haar partijtje de volgende keer niet herkozen zal worden.

  3. Wie geeft nu eindelijk het genadeschot?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *