AD | Omgebrachte Ingomar had problematische jeugd

Sander Sonnemans

Politie doet onderzoek in de Dynamostraat in Rotterdam-Zuid. © ANP

De 24-jarige Ingomar uit Rotterdam die gisteren in Rotterdam-Zuid werd neergeschoten en korte tijd daarna in het ziekenhuis overleed, heeft een groot deel van zijn jeugd doorgebracht in jeugdinstellingen en de gevangenis.

Hij was 9 jaar toen hij met zijn broertje en zusjes uit huis werd geplaatst omdat zijn moeder de opvoeding niet aankon.

Een neef van Ingomar, die ook luisterde naar de bijnaam Manoe, geeft aan dat hij ‘een moeilijke puberteit had’. ,,Maar hij deed nu zijn best, had alles over voor zijn twee kinderen. Soms had hij werk, soms was hij werkloos. Hij was goed voor de mensen in zijn omgeving.’’

Nog geen week geleden werd in Curaçao een broer van Ingomar vermoord. De 30-jarige Shanelo Martina werd samen met een 38-jarige vrouw op de Mirla Plateweg in Willemstad doodgeschoten. Het stel werd bij een bar-restaurant vanuit een auto doorzeefd met kogels. De vrouw werd aangetroffen op de trap van de horecazaak, Martina werd iets verderop op een zandweg gevonden. Het onderzoek in Willemstad is nog in volle gang.

Rouwberichten

Op sociale media neemt de stroom aan rouwberichten van vrienden, familie en bekenden die met Ingomar vast hebben gezeten, toe. Eén van hen geeft aan wraak te zullen nemen voor de dood van de Rotterdammer.

Ingomar werd gistermiddag rond 14.00 uur in de Dynamostraat onder vuur genomen. Twee mannen brachten hem zwaargewond met een auto naar het nabijgelegen Ikazia Ziekenhuis. Bij de eerste hulp haalden ze hem uit het voertuig en lieten hem hulpeloos op straat achter. De medische hulp mocht niet meer baten.

De politie zegt nog niet te veel te kunnen melden. ,,Het onderzoek is nog maar net gestart’’, reageert een woordvoerder. ,,Dat richt zich natuurlijk op de toedracht maar ook op de schutter’’.

Bron: Algemeen Dagblad

10 Reacties op “AD | Omgebrachte Ingomar had problematische jeugd

 1. Misschien kunnen we beter condooms uitdelen aan deze bijstand moeders

 2. Ik zal het wel zeggen-opruimen al die nuttelozen-er zijn al genoeg mensen in deze wereld en de meesten zijn bijdragers aan een betere wereld -het afschieten van defecten is geen probleem-het zou gewoon vaker en sneller moeten gebeuren-kunnen we allemaal wat beter slapen.
  zo iedereen blij?-want dit denken 90% van de mensen-de andere 10 zijn de verrote zielen.

 3. Eric la pas, deze jongen had voor zijn 12de al 40 keer een politie bezoek gehad.. zijn broer is ook net vermoord.. lijkt me een aparte familie

 4. Nee Hans jij ben zo dom, jij bekijk de boel via een tunnelvisie en ik heb gemerkt dat al jouw berichten bevat een tintje discriminatie.

  Jouw specialiteit is het kijken naar mannen, dus hou het zo.

 5. Pijlers met betonrot ?

 6. Ben jij nu zo dom of ben ik nu zo slim?

 7. ericlapas

  @Hans, zoals altijd trek je erg snel conclusies, dat het slachtoffer niets heeft bijgedragen aan de gemeenschap is niet waar. Er staat duidelijk dat hij soms werkloos was en soms werk dus hij heeft degelijk iets bijgedragen. Daarbij komt dat hij ook twee kinderen achterlaat dus wie weet groeien deze twee tot pijlers van onze gemeenschap.

 8. Trots Op Curaçao (en nu even wel)

  U draagt ruwweg per maand 1200,- :17 milj inwoners =0.0000705882 euro cent bij aan de bijstand van de moeder van deze jongen. Knap hoor. Dat merkt u vast in uw portemonnee.

 9. Ik had willen zeggen dat dit een mooie opruiming is, maar dan vliegen de politiek correcte lezers en wellicht ook de redactie meteen in de gordijnen.

  Maar misschien mag ik wel zeggen dat het slachtoffer niets heeft bijgedragen aan de maatschappij, integendeel deze alleen maar schade heeft berokkend en dat onze samenleving veel leed en kosten is bespaard met het overlijden van Ingomar.

  En de moeder van hem is net als Hendrik Schotte een voorbeeld van een ouder die nooit een kind had mogen krijgen. Je zou de rekening van de slachtoffers van Ingomar en de kosten van zijn criminele op haar moeten verhalen, maar ze woont ongetwijfeld op 12 hoog in een flatje van door ons betaalde bijstand.

 10. Zo in en in triest allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *