AD | Ondernemers: Acties georkestreerd

EO: geen pogingen tot dialoog betracht | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De stakingsacties van deze week lijken georkestreerd. Dat stelt de Entrepreneurs’ Organization (EO) Curaçao met contactpersoon Achim Henriquez, in een schrijven naar de pers.

De organisatie spreekt namens de private sector, zo staat bovenaan de tekst.

,,Er is rust en stabiliteit nodig om economische groei te waarborgen. Daarom keurt EO Curaçao de acties af. Het is belangrijk dat er een goede relatie is tussen werkgevers en vakbonden. Kleine meningsverschillen kunnen niet zo erg escaleren dat deze het dagelijks leven van niet direct betrokken mensen beïnvloeden en zelfs de kansen op een betere toekomst verkleinen. De acties ontwrichten de hele economie en zijn buiten proporties. Er zijn meerdere manieren voor de bonden om hun relatief simpele eisen naar voren te brengen en gedaan te krijgen wat zij wensen. Staken is de laatste optie als dialoog niets meer uithaalt. Maar we hebben begrepen dat er geen pogingen tot dialoog geweest zijn. De bonden hadden verantwoordelijker moeten zijn en beter moeten weten. De acties hebben alles weg van een strategische samenwerking tussen de verschillende bonden.”

In het schrijven wordt ook verwezen naar het document Groeistrategie Curaçao dat onlangs in samenwerking met Nederland tot stand is gekomen. Volgens Henriquez is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel, maar opponenten willen blijkbaar geen economische groei.

EO Curaçao vindt ook dat de vakbonden hun tijd beter kunnen besteden aan het opleiden van hun leden met allerhande cursussen dan hen aan te zetten tot ouderwets protest. Dat is uit de tijd is en behoort tot het verleden.

,,EO Curaçao is niet tegen staking maar wel tegen onnodige stakingen. We vormen met z’n allen dit eiland en moeten daar samen de schouders onder zetten. Dat is veel constructiever.”

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Ondernemers: Acties georkestreerd

  1. Abraham Mossel

    Het moge voor 100% duidelijk zijn, dat sinds de MFK rioolrat met,bij en koosnaam de narcist, psychopaat en pathologische beroeps leugenaar en ook wel sinds kort als bekend staande, de Dorps gek van de SDKK Gerrit de Raaf een van zijn laatste vazalen en Trollen, met aan het hoofd de tuinkabouter vakbondsleider trol Erol Cova volop aan het werk heeft gezet, Cova heeft nooit een normaal vak gehad, hij kan alleen maar onzin uit schreeuwen en kwaken zonder inhoud als een kip zonder kop. De Tuinkabouter Cova staat op de verkeerde plekken, je moet staken bij de hoofd kantoren waar de directie of regering zit klootzak, en niet als één achterlijke mongool de boel verzieken van mensen die gewoon naar hun werk willen gaan om hun brood te verdienen en hun kinderen naar school willen brengen. Hé Cova ga in Venu staan schreeuwen voor je vring Maduro, of nog beter gezegd, ga ff schreeuwen en kwaken tussen de tegen demostranten van Maduro, en jij voor Nicolas Maduro de Bus chauffeur op het Wilhelmina plein, waar je regelmatig loopt te blaken als een schaap zonder kop voor je veroordeelde ( 3 JAAR )maffia vriend Gerrit de Raaf, maar dat durf je niet Poules de Boskabouter, daar ben je te bang voor.

  2. Trots op Curacao

    Alles draait om de verruiming van het ontslagrecht. Cova heeft stakingen geregiseerd om aan te geven dat de regering daar vanaf moet zien. Zo niet legt hik het hele eiland stil. Om niks…..

  3. Marco Laclé, voorzitter van politievakbond staat daar met twee petten op, de man staat op de lijst van Kdnt en is een vakbondsleider. Het is onbegrijpelijk dat de achterlijke politieagenten dat toestaan en vooral nadat Navarro hem stiekem van schaal 10 naar schaal 16 wilde benoemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *