AD | Onderzoek ondergronds bankieren

Aruba politie KPA | Antilliaans Dagblad

Oranjestad – De gezamenlijke rechtshandhavers van het Koninkrijk der Nederlanden zijn bezig met een grootschalig onderzoek naar het fenomeen ‘ondergronds bankieren’ op Aruba. De verdenkingen richten zich vooral op de Chinese gemeenschap.

Eenheden van politie, Recherche Samenwerkingsteam (RST), Landsrecherche, Fiot (Departamento di Impuesto) en militairen van de Koninklijke Marine hebben woensdag een aantal bedrijfspanden en woonhuizen doorzocht. Er werd beslag gelegd op administraties en grote hoeveelheden contant geld.

Het Openbaar Ministerie denkt dat de bewuste groep ondernemers een clandestien bankiersysteem heeft georganiseerd. Leden uit de Chinese gemeenschap kunnen bij hen geld lenen. Dit is verboden. Volgens de Arubaanse wet mag men alleen leningen verstrekken met toestemming van de Centrale bank van Aruba.

Tijdens de huiszoekingen is ook gekeken naar de aanwezigheid van drugs en wapens en de mogelijkheid van mensenhandel.

De eigenaren van de woningen en bedrijven toonden zich vooral verbaasd. Ze zeiden geen idee te hebben dat hun lucratieve handelspraktijken strafbaar zijn.

De vraag is of de rechter dat gelooft, want in het verleden zijn op Aruba meermalen mensen veroordeeld voor illegaal bankieren. Overigens zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Onderzoek ondergronds bankieren

  1. Met bankiers als Eric Garcia, Neysa Isenia en Stephen Capella is ondergronds bankieren veiliger dan bovengronds.

  2. Nee, geen idee van gepleegde strafbare feiten, chinezen zijn geslepen mannekes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *