AD | Ongeluk op brug legt verkeer plat

5 gewonden bij ongeluk Julianabrug | Jerwin Nisbeth

Willemstad – Door een verkeersongeluk op de Julianabrug gistermiddag – waarbij drie voertuigen betrokken waren – is de weg van Punda naar Otrobanda urenlang afgesloten geweest. Bij het ongeval zijn vijf gewonden gevallen; één persoon moest voor medische behandeling naar het ziekenhuis worden getransporteerd.

Volgens een getuige die deze krant heeft gesproken, wilde een taxichauffeur van de linker- naar de rechterrijbaan wisselen, maar raakte daarbij de achterkant van het voertuig dat voor hem reed. Als gevolg hiervan gingen de auto’s te spinnen. Een naderende dumptruck kon niet meer op tijd remmen.

Op beelden die omstanders hebben gemaakt, is te zien hoe de dumptruck het taxibusje tegen de vangrail heeft geduwd.

Ook de auto kwam – met de neus de andere richting op – aan de zijkant klem te zitten onder de truck. De bestuurder van deze auto moest met een ambulance naar de polikliniek van het Sint Elisabeth Hospitaal getransporteerd worden.

De melding van het ongeluk kwam rond 13.15 uur binnen bij de centrale. De brug werd in de richting van Punda naar Otrobanda direct afgesloten en pas om 18.15 uur weer vrijgegeven. Volgens de voorlichter heeft het zo lang geduurd, doordat de truck niet meteen verplaatst kon worden.

Foto Jerwin Nisbeth

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *