30 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Ontslagen niet met Klesch besproken’

HomeMediaAD | ‘Ontslagen niet met Klesch besproken’
Marcelino Chonky de Lannoy RdK | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Tijdens de gesprekken die tot nu toe met de Klesch Group van de Amerikaan Gary Klesch zijn gevoerd voor de mogelijke overname van de Isla-raffinaderij na 2019, zijn onderwerpen als ontslagen en tax holiday niet besproken.

Dat stelt Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy, interim-directeur van Refineria di Kòrsou (RdK) tegenover deze krant. De Lannoy reageert hiermee op berichtgeving van gisteren dat de Klesch Group zou hebben aangegeven dat bij een overname ongeveer 200 werknemers hun baan zouden verliezen en als vereiste werd aangegeven dat de groep tax holiday zou genieten, waarbij geen belasting betaald zou hoeven worden.

,,Die onderwerpen zijn nog helemaal niet aan de orde gekomen”, zo stelt de RdK-directeur nu echter tegenover deze krant, verwijzend naar mogelijke ontslagen bij de raffinaderij en de tax holiday.

Gherrel Remilia, de voorzitter van vakbond Apri, laat desgevraagd eveneens weten hier niet van op de hoogte te zijn, maar geeft tegelijkertijd aan dat de bonden nog om de tafel moeten zitten met vertegenwoordigers van de Klesch Group. Naar verwachting vindt die ontmoeting volgens Remilia spoedig plaats.

Voor vandaag hebben de bonden, Apri en PWFC, in de middaguren een bijeenkomst belegd met hun leden om hen bij te praten over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de zoektocht naar een strategische partner voor de overname van de raffinaderij na 2019, wanneer het contract met PdVSA eindigt.

Eerder deze maand maakte RdK middels een persbericht bekend dat de Klesch Group is geselecteerd om de komende maanden exclusief onderhandelingen mee te voeren over een contract voor de overname van de raffinaderij. Hiermee is Klesch Group de voorkeurskandidaat om na 31 december 2019 de olieterminal bij Bullenbaai en de krachtcentrale Curaçao Refinery Utilities (CRU) over te nemen.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 reacties

  1. Maria Liberia Peters
    Deze kuise dame van en voor het volk
    (Ver)bouwde haar knusse huisje royaal
    met de helpende handjes van ongedocumenteerd en illegaal volk
    Voor slechts 1 symbolische gulden
    Verpatste deze kleuterleidster
    En Grootgrondbezitster
    De grootste milieu schadeclaim
    Allertijden
    Om het ISLA terrein weer te saneren
    Van al het asfalt en smeer
    Hetgeen voor jaren werkgelegenheid zou garanderen
    En allemaal betaalt uit de zak van de Koning en zijn gemalin
    De meent dat hij het zo opheeft met het milieu
    En de Curacaose bevolking!

  2. Mmmm…… tax holiday. Niets aan belasting betalen, subsidie krijgen.

    Hoop dat ze bij de RDK inzien dat dit weer het zoveelste uitmelk project is van Gary Klesch.

  3. De onderhandelingen met Klesch heeft ervoor gezorgd dat Maria Liberia-Peters ook van zich laat horen. Zij wilt niet dat Bullenbaai aan Klesch wordt verkocht. Maar zonde Bullenbaai is er niets te verkopen. Ook dient zij ‘hand in eigen boezem’ te steken daar de situatie waar wij nu in beland zijn, met de raffinaderij en de economie deels ook op haar konto te schrijven is.

    Echter, gezien Bullenbaai het pareltje in het geheel is, dan is het niet geloofwaardig dat er niet gesproken is over wat en in welke omvang aan ‘toegevoegd’ wordt om het pareltje te bemachtigen. Dat Klesch de raffinaderij erbij krijgt en vervolgens uitkleed en alles van waarde verkoopt (zie Jan van de Ende met onroerend goed van Taams kliniek) waaronder ook Bullenbaai (kandidaten genoeg vraag Clift Christiaan maar).

    Gezien de situatie met Venezuela (PdVSA) hebben de vakbonden wederom enkel op het eigen belang gegokt. Momenteel houden zij zich van de domme doordat men niet weet hoe met de situatie om te gaan. Zij zullen met een ‘fait accompli’ gepresenteerd worden en zullen het presenteren als een ‘overwinning’ in een zwaar bevochten strijd. Ondertussen zal de werkloosheid op het eiland wederom toenemen gezien de lumpsum aan censatia waar de Isla-medewerker op rekende om als ‘springplank’ tot iets nieuws te kunnen gebruiken er gewoon niet komt.

    Bovenstaande scenario is niet het gevolg van ‘Nos mes por’ maar het uiteindelijk resultaat van decennialang social engineering waarbij de effecten van het liberale kapitalisme (Klesch, v/d Ende enz.) voor een kleinschalige economie en gemeenschap niet worden onderkent (braindrain ook in de vorm van studiekeuze: kiezen wel voor de studie economie maar amper voor taal, cultuur, onderwijs en/of gedragsstudies).

  4. Dit gaat dus echt helemaal nietse worden. Laten we gewoon ophouden met deze ‘Cash’ groep, want dat is waar ze op uit zijn. Ze willen maximaal cashen en het eiland met de ellende achterlaten.
    We hebben bijna 10 jaar de tijd gehad om een opvolger te zoeken voor PdVSA en ong 3 maanden voor het eind van het contract hebben we nog steeds niet. Tientallen miljoenen zijn er achterover gedrukt door allerlei commissies, niemand wilde aan een alternatief plan denken, laat staan werken, met als gevolg dat er nu duizenden zonder werk komen te zitten.

    Nos mes por ?
    Flikker een eind op met deze idiote stelling. We kunnen er geen reet van, we hebben gewoon een ‘meester’ nodig die ons laat zien hoe je een eiland netjes bestuurt. Dan kun je wel trots zijn en kolonialisme schreeuwen, maar wat heb je er aan wanneer je geen donder te eten hebt ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties