AD | ‘Oog voor kinderen in omgeving’

Gouverneur in Kersttoespraak: Vrijheid om in diversiteit te leven groot goed

Willemstad – ,,Onze toekomst is geheel afhankelijk van het welslagen van onze kinderen”, zei gouverneur Lucille George-Wout van Curaçao in haar kersttoespraak die in het teken stond van de jeugd en jongeren.

Eerst vertelde de gouverneur over de verschillende religieuze vieringen: ,,Het christelijke kerstfeest is niet het enige feest van licht en vreugde dat op Curaçao wordt gevierd. Diwali, Hannukah en Eid al-Fitr zijn feesten waar hoop voor de toekomst en het geven aan de ander centraal staan. Deze diversiteit en de vrijheid om in diversiteit te leven, is een groot goed. Een goed dat wij moeten koesteren en doorgeven aan de komende generaties. En deze komende generaties zijn vandaag de dag onze grootste zorg.”

En zo kwam George-Wout uit bij het onderwerp waar zij dit keer extra aandacht aan wilde besteden: het (Curaçaose) kind. ,,Bij de viering van de jaarwisseling volgende week kijken wij met zijn allen uit naar de berichten over het laatste kind geboren in 2017 en het eerste kind geboren in 2018. Behalve de aankondiging van hun geboorte in een bericht in de krant weten wij echter weinig over de omstandigheden waarin deze kinderen worden geboren en zullen opgroeien. Over hun toekomst. Over onze toekomst.”

Zij vervolgde: Het wordt zo vaak gezegd: ‘De kinderen zijn de toekomst’. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? ,,Het betekent dat onze toekomst geheel afhankelijk is van het welslagen van onze kinderen. En elk kind telt.”

De gouverneur op 25 december in de nationale rede: ,,Elk kind brengt talenten met zich mee in de wereld, die wij als volwassenen mogen helpen ontwikkelen. Daartoe is het essentieel dat elke volwassene oog heeft voor de kinderen in zijn omgeving. Onze eigen kinderen, neefjes, nichtjes, petekinderen, pleegkinderen, kinderen van de buren, vriendjes van onze kinderen op school.”

Het betekent ook dat als er mensen zijn die het moeilijk hebben bij de opvoeding van kinderen, zij hulp vragen. ,,Of hulp aanvaarden, zelfs als wij er niet om hebben gevraagd. Zelfs als wij denken het niet nodig te hebben. Het gaat immers niet om ons, maar om het welzijn van onze kinderen, die geheel afhankelijk zijn van de volwassenen in hun leven.”

Soms lijkt het alsof in de kerstperiode het feestvieren centraal staat, terwijl de reden van het feest op de achtergrond verdwijnt. Het is volgens de gouverneur aan een ieder om de boodschap van het kerstfeest niet uit het oog te verliezen: ,,Heb je naaste lief als jezelf.”

George-Wout: ,,Als wij volwassenen deze waarden in ons dagelijks leven kunnen uitdragen, dan krijgen onze kinderen het voorbeeld dat zij in al hun onschuld verdienen. Als wij Curaçao daadwerkelijk een warm hart toedragen, laten wij dan elk, voor onszelf, de centrale boodschap van het kerstfeest herinneren en uitdragen. Heb je naaste lief als jezelf. Zo bereiken we met elkaar – modern gezegd – een win-win-situatie en bouwen we gezamenlijk aan de toekomst van ons land.”

Bron: Antilliaans Dagblad

8 Reacties op “AD | ‘Oog voor kinderen in omgeving’

 1. Norbert George was voor de Tropen wat Henry van der Kwast is voor de Heeren… een goudmijn.

  http://deachterkantvancuracao.blogspot.com/2014/10/norbert-george-zet-zichzelf-in-het.html

 2. @Bert, onderstaande was voor jou bedoeld.

 3. @Kai, voordat je doorgaat met nep-nieuws. Hij heeft een Hollandse moeder en is bij haar opgegroeid. Trouwens, hij was al volwassen toen zijn vader met bovenstaande trouwde. Ze is dus niet eens zijn stiefmoeder geweest.

 4. @Bert, zijn moeder is geen Curaçaose vrouw.

 5. Trots op Curaçao

  @Bert,

  Inzicht komt met de jaren. Mevr George heeft dat ook gezien en wil graag de nieuwe generatie ouders behoeden voor erger.

 6. Kai, dan is ze toch ook zijn moeder!

  Misschien niet de natuurlijke moeder, maar wie is dat wel op dit eiland waar vrouwen voor belkaarten hun benen spreiden en veelwijvende vreemdgaande MAVO3 criminelen ministerpresident kunnen worden.

  Over de Curacaose vrouw gesproken: vriendelijk verzoek aan u om kerst 2018 uw betatoueerde 120 kilo vet niet meer in een strakke blote jurk te proppen. Het heeft zowel op eerste als tweede kerstdag mijn eetlust volledig bedorven.

 7. @Bert, ze is niet zijn moeder. Ze is getrouwd met zijn vader!

 8. Bij het lezen van een kersttoespraak is het altijd belangrijk om even na te gaan van wie die komt.

  In dit geval van de moeder van Norbert George, die jarenlang met een vet salaris van de gobiernu de hele dag bij Cafe de Tropen zat te internetten.

  Mevrouw George zegt: ‘Als wij volwassenen deze waarden in ons dagelijks leven kunnen uitdragen’.

  Erg brutaal, want bij haar zoon is ze daar totaal niet in geslaagd.

  Wat haar kersttoespraak volkomen ongeloofwaardig maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *