AD | Ook Dannawi loopt over

MAN parlementarier Gassan Dannawi zwijgt over redenen vertrek

Willemstad – Gassan Dannawi, die vrijdag na tien jaar lidmaatschap zijn ontslag indiende bij de MAN en zich als onafhankelijk Statenlid opstelde, heeft zich gisteren aangesloten bij de groep van 11 van MFK-voorman Gerrit Schotte.

In naar wat het lijkt het kantoor van Schotte heeft Dannawi zijn steun aan de nieuwe meerderheid gekristalliseerd door zijn handtekening te plaatsen onder het ‘Addendum; akkoord om een verschillende regering te vormen voor 2017-2020’.

Op het bureau waar Dannawi zit, prijkt een foto van de veroordeelde oud-premier Schotte. Met het vertrek van Dannawi uit de MAN, is het Schotte-kamp – dat reeds bestond uit MFK, Kòrsou di Nos Tur, MP, PS en onafhankelijk lid Eduard Braam – nu uitgegroeid tot 12 Statenleden.

De nieuwe meerderheid wil een interim-kabinet instellen en heeft in dit kader de gouverneur verzocht Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS) als formateur aan te stellen. Inmiddels heeft de gouverneur aangekondigd deze week met een consultatieronde te beginnen.

Over de reden van vertrek zwijgt Dannawi zelf nog in alle toonaarden. Zelfs bij zijn inmiddels voormalige partij zijn de beweegredenen van het Statenlid onbekend.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Ook Dannawi loopt over

  1. Ha!

    +10!!

  2. @eriklaas, goed dat jij wel het verschil weet tussen syfilis en een druiper…
    heb je tenminste nog ergens verstand van…

  3. Het volk moet geraadpleegd worden. En dat is maar goed ook.

  4. Het is niet logisch om nieuwe verkiezingen op 28 april te houden. Op dit moment is er een meerderheid die de komende 4 jaar gewoon kan door regeren. Het vorige kabinet had alleen onervaren en zeker onbekwame ministers op belangrijke posten. Volksgezondheid, Zita Jesus Leitu. Deze vrouw is een beroep politicus die niet eens het verschil tussen syfilis en een druiper weet. Op financiën, Kenneth Gijsbertha deze man heeft onder zijn toezicht de geld verspilling bij UTS stilzwijgend toegestaan en nu willen wij hem met het portemonnee van het land toevertrouwen? Een minister president die uitblinkt door nooit stelling te nemen.
    Het zou best kunnen dat dit nieuwe kabinet een zegen voor het land is. Ik geef ze in elk geval het voordeel van de twijfel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *