AD | Openbaar Ministerie eist miljoen euro van ‘maffiapremier’ Curaçao

Chris Klomp | Algemeen Dagblad

Ontnemingszaak ‘maffiapremier’ Gerrit Schotte en zijn vriendin

Het Openbaar Ministerie op Curaçao eist vandaag een miljoen euro van voormalig premier Gerrit Schotte. De man werd vorig jaar veroordeeld tot drie jaar cel voor het aannemen van 223.000 dollar aan steekpenningen, valsheid in geschrifte en witwassen. Volgens het OM heeft Schotte echter nog veel meer geld achterovergedrukt.

Het Openbaar Ministerie eist daarom 1,8 miljoen Antilliaanse guldens van de man, omgerekend ongeveer een miljoen euro. Volgens het OM zou Schotte onder meer  illegaal 800.000 dollar hebben ontvangen via bankrekeningen in Zwitserland en de Marshall eilanden.

Schotte trad in oktober 2010 aan als eerste premier van Curaçao. Hij onderhield nauwe banden met de uit Sicilië afkomstige en aan de gokmaffia gelieerde casinobaas Francesco Corallo. In ruil voor steekpenningen zou Corallo van Schotte zeggenschap hebben gekregen over de samenstelling van de ministersploeg en mocht hij zijn eigen mensen op belangrijke posities plaatsen.

Schotte hoeft zijn in hoger beroep opgelegde celstraf nog niet uit te zitten omdat hij in cassatie is gegaan tegen zijn veroordeling. Hij wordt onder meer bijgestaan door de Nederlandse advocaat Geert-Jan Knoops.

De rechtbank heeft vandaag en morgen uitgetrokken voor de rechtszaak, met een uitloop naar vrijdag.

Bron: Algemeen Dagblad

5 Reacties op “AD | Openbaar Ministerie eist miljoen euro van ‘maffiapremier’ Curaçao

 1. Otro bon yu di korsou
  Maar ja op Curacao en in de hemel kan alles .
  Vreemd , heel vreemd .

 2. Fred de Haas

  ‘nombre | 2 augustus 2018 om 11:22 |
  Eerlijk is eerlijk, de man heeft wel uitstraling’.

  Ja, de uitstraling van een draaideur.

 3. Abraham Mossel

  Gerrit de Raaf (dief) narcist psychopaat en als bekend staande pathologische beroeps leugenaar denkt nog steeds met alles weg te komen, maar je kan ook niet anders verwachten van narcist. Deze oproerkraaier en haatzaaier destabiliseert nog steeds het hele eiland ( lees volk ) zowel aqualextra met schroeven draaier boys en met de regelmaat van de klok zijn vazal en trol Cova stakingen laten uitroepen. Hoop dat hij word veroordeeld om te betalen en dan niet kan betalen, mag hij als extra nog 3 jaren in het gevang blijven zitten, zijn we verlopig een tijdje van deze ramp vent en oplichter af?.

 4. @Nombre

  Gisteren was die uitstraling van glamour boy ver te zoeken.

 5. Eerlijk is eerlijk, de man heeft wel uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *