AD | ‘Openheid over deal met Klesch’

MFK Klesch | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Fractieleiders van de oppositie in de Staten zijn tijdens een protestbijeenkomst op het Wilhelminaplein opgeroepen om binnen vier keer 24 uur een Statenvergadering te beleggen waarin geëist wordt dat er wordt afgezien van de ‘Non Disclosure Agreement’ en openheid van zaken gegeven wordt over de deal met Klesch.

De beweging ‘Union pa Kòrsou’, die zich verzet tegen het overnameproces van de Isla-raffinaderij door de Klesch Group, kon op een schare mensen rekenen tijdens een protestbijeenkomst op het Wilhelminaplein.

Er waren sprekers van voornamelijk de oppositiepartijen MFK en PS, maar ook van buitenparlementaire politici, Union pa Kòrsou (René Rosalia) en Actiegroep Kas (Humphrey Davelaar).

Union pa Kòrsou is van mening dat Curaçao zelf de raffinaderij kan runnen, ondanks de tegenreactie dat het draaien van een raffinaderij een kostbare business is, zeker als er geïnvesteerd moet worden in een schone raffinaderij.

Actiegroep Kas vindt dat Refineria di Kòrsou (RdK) opgedoekt moet worden en dat de terreinen van het Land overgedragen moeten worden aan Domeinbeheer. De reservegelden van RdK kunnen in de Landskas terugvloeien waardoor de minister van Financiën geen maatregelen meer hoeft te treffen die het volk niet meer kan dragen, aldus Davelaar.

Er zouden inmiddels 4.000 handtekeningen verzameld zijn van personen die het verzet ondersteunen. De groep blijft actief en zal gedurende de komende periode blijven protesteren.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | ‘Openheid over deal met Klesch’

 1. @Hans, wat te denken aan de nutteloze advokaat Sheldry Josefa.
  Hij had het gisteren bij Dwight-Radio Mas-, dat 1% van de Cura bevolking een handtekening heeft gezet, zijnde 4000 handtekeningen.
  Weer iemand van de MFK partido.
  Ik hoop inderdaad dat Gibi Doran wel terdege beter kan rekenen.
  Maar Dwight Rodolphina was het ook helemaal eens met Sheldry.
  Republika de bana ta mas????

 2. De oppositie met een dikke vette grootbek kikker, hangbuikzwijn, en andere zogenaamde politici die uitgerangeerd zijn. Dat moet(en) ik (wij) serieus nemen? Het zegt veel over het beperkte geestelijke niveau van de mensen die dit wel serieus nemen.

 3. Als de deal openbaar wordt zijn er meer mensen die ze kunnen lezen en kan er een impact schatting gemaakt worden. Ik ben van mening dat we de raffinage nodig hebben al was het alleen dat het verwijderen van de oude installaties en schoon maken van de vervuiling iets is dat het eiland met geen mogelijkheid kan dragen.

 4. Nu is dat ook wel een heel moeilijke naam

 5. Leuk die openheid, maar wat heb je er aan met statenleden als Gibi Doran die nauwelijks hun eigen naam kunnen schrijven laat staat een contract kunnen lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *