AD | Operatie CMC geslaagd!

Patiënten overgebracht naar het nieuwe ziekenhuis | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De verhuizing van 64 patiënten van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) naar Curaçao Medical Center (CMC) is gisteren zonder noemenswaardige incidenten en sneller dan verwacht verlopen.

Dat zei Jeanne Bezstarosti gisteravond tijdens een persconferentie waarin de overgang van Sehos naar CMC werd geëvalueerd. Bezstarosti was als medisch specialist door Erasmus MC uitgezonden naar Curaçao en verantwoordelijk voor de medische kant van de verhuizing. Met de hulp van onder anderen 25 militairen van de marine lukt het om in een dag alle patiënten die nog zijn opgenomen in Sehos zonder problemen te transporteren naar CMC.

Dat gebeurt via een sluis tussen de twee ziekenhuizen die is gemaakt van twee zeecontainers, zodat de hele verhuizing ‘binnendoor’ kan gebeuren. Patiënten worden op bedden en deels per rolstoel overgebracht. De hele dag is er ook assistentie van de politie en VKC.

De laatste afdelingen die aan de beurt komen, zijn die waar de meest kwetsbare patiënten liggen: de intensive care (ic), de Neonatale Intensive Care Unit (Nicu) en de hartbewaking. De laatste patiënt komt van de ic en is om 16.45 uur in het CMC.

Na het ceremoniële onthaal van de eerste patiënt begint het transport om 8.30 uur gisterochtend. In een tussentijdse update laat CMC weten dat er om 12.30 uur 50 patiënten zijn verhuisd en geregistreerd in het nieuwe ziekenhuis. Alleen op de ic, Nicu en hartbewaking liggen dan nog patiënten.

Ook de eerste baby in een couveuse is dan ‘met extra veel zorg en aandacht’ zonder problemen overgebracht. ,,Het eerste patiëntje van de kinderafdeling komt de sluis uit met zijn smartphone in de hand en krijgt een luid applaus”, zegt CMC-woordvoerder Wallé. ,,Hij voelt zich net een popster.”

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Operatie CMC geslaagd!

 1. Curacao revisited

  Walle is een waardeloze populist

  @Trui: hoelang blijf je deze keer op het forum?!

 2. Wie zitten/komen er in de Raad van Toezicht van het HNO?

  Het Sehos had de Girobank criminelen Eric Garcia en Stephen Capella of all people in de Raad van Toezicht.

  Wie worden het nu? De moeder van Stephen Capella? Neysa Amnesia soms?

  Of toch weer beroeps deanderekantopkijker Etienne Ys?

  Remigio Booi die Stichting Studiefinanciering liet ontsporen?

  Kareltje Frielink, onder wiens toezicht Insel Air een wanbeleid voerde dat de belastingbetaler – met instemming van Kareltje – honderden miljoenen heeft gekost?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *