AD | Oud-minister Curaçao krijgt 80 uur taakstraf na slaan collega

Oud-minister Curaçao krijgt 80 uur taakstraf na slaan collega | Loop Curacao

De Curaçaose oud-minister van Volksgezondheid en huidig parlementariër Jacinta Constancia is vandag in Willemstad veroordeeld tot tachtig uur taakstraf. In februari sloeg ze collega Giselle Mc William tijdens een vergadering in het parlement vol in het gezicht en bedreigde ze een andere parlementariër.

Het Openbaar Ministerie had tweehonderd uur taakstraf geëist, waarvan veertig uur voorwaardelijk, voor de klap en de bedreiging. De rechter oordeelde dat de bedreiging onder de parlementaire immuniteit valt. Voor de klap kreeg ze tachtig uur taakstraf. Ze heeft twee weken om eventueel in hoger beroep te gaan.

Bron: Algemeen Dagblad

8 Reacties op “AD | Oud-minister Curaçao krijgt 80 uur taakstraf na slaan collega

 1. Philippe Maaskant

  De Staten zijn er voor het debat. Daarom vallen de uitgesproken teksten onder de parlementaire immuniteit en de klap niet.

 2. Duidelijk dat de rechters bang zijn voor de mafia.

 3. En nu Schotte de geadopteerde Colombiaan.

 4. Hans is echt verlieft op Thode, hij lijkt op een vrouw omdat hij die een man niet kon krijgen een hetze tegen men begon hahahaaaaaaa

 5. Ik mis overigens de criminele lelijkerd Amerigo Thode op de foto, wiens dagtaak bestaat uit het als een schaduw MFK criminelen in en uit de rechtszaal volgen.

 6. Summerlight, het is de oerdomme en/of criminele bevolking van Curacao die ervoor gezorgd heeft dat Constantia weer en nog in de Staten zit.

  Geef het OM daarvan dus niet de schuld. Een volk krijgt het parlement dat het verdient.

  Dat Bon Futuro pakje staat haar overigens uitstekend.

 7. Summerlight

  Belachelijk, juist omdat ze een voorbeeldfunctie heeft/ had moet immuniteit niet mogelijk zijn in de uitspraak. Inderdaad pukkie, als men een vuurwapen mag gebruiken is men dan ook immuun voor de wet?. Als ik een collega op het werk een mep verkoop, krijg ik gegarandeerd ontslag. Hoe zit dat nu met Jacinta, mag de bevolking nog steeds haar salaris gewoon door gaan betalen?

 8. Dus de rechter vindt dat parlementariërs die mensen bedreigen, immuun zijn voor de wet.
  Leuke casus voor het OM om eens in beroep te gaan, want accepteren van deze argumentatie kan in de toekomst vervelende gevolgen hebben.
  Zeker als al die volksvertegenwoordigers zich mogen voorzien van een vuurwapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *