AD | Overname FirstCaribbean officieel gemeld

GNB Financial Group Limited binnenkort meerderheidsaandeelhouder FirstCaribbean International Bank (FCIB) | Antillliaans Dagblad

Willemstad – De bankreus CIBC (Canada Imperial Bank of Commerce) is binnenkort niet langer de meerderheidsaandeelhouder van FirstCaribbean International Bank Limited, maar daarvoor in de plaats komt een nieuwe entiteit die wordt geleid door de multimiljardair Jaime Gilinski.

De GNB Financial Group Limited (GNB) verwerft 66,7 procent van de aandelen van FirstCaribbean, die ook actief is op Curaçao, Aruba en Sint Maarten. CIBC behoudt bijna een kwart van de aandelen, 24,9 procent om precies te zijn. Dit alles nog in afwachting van goedkeuring van de lokale toezichthouders (lees: de Centrale Banken).

Een week geleden werden berichten over de aanstaande overname door Gilinski nog ontkend, althans niet bevestigd. Tegenover het Antilliaans Dagblad werd vanuit het regionale hoofdkantoor op Barbados verklaard dat er altijd wel belangstelling is voor de beursgenoteerde FirstCaribbean.

GNB is een volledige dochter van Starmites Corporation, de financiële holding van Gilinski Group. De Gilinski Group heeft banken in Colombia, Peru, Paraguay, Panama en op de Caribische Kaaimaneilanden met ongeveer 15 miljard dollar aan gecombineerde activa.

FirstCaribbean is naar eigen zeggen een van de grootste regionale financiële instellingen in zowel het Engels- als Nederlandssprekende deel van het Caribisch gebied met 11,5 miljard dollar aan activa en een zogeheten marktkapitalisatie van 2,1 miljard dollar per 31 juli jongstleden.

,,FirstCaribbean is een krachtige en goed presterende business die verder groeit in de regio”, aldus ceo Colette Delaney in een persverklaring. Gilinski, voorzitter van GNB Financial Group Limited, zegt dat FirstCaribbean een sterke entiteit is en ook onder zijn leiding zal blijven.

De bank telt op Curaçao 57 werknemers, op Sint Maarten 42 en op Aruba 18 personeelsleden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *