AD | Overname Grand Café De Heeren

Roger de Graaf en Wouter Michael | Jeu Olimpio

Willemstad – Grand Café De Heeren was gisteren voor het eerst geopend onder het management van de nieuwe uitbaters: Roger de Graaf en Wouter Michael. Het duo hoopt de zaak per 1 januari geheel te hebben overgenomen om te werken aan een comeback van het begrip op Curaçao.

De Graaf en Michael zijn beiden al langer werkzaam in de gastvrijheidsindustrie op het eiland. Zo was De Graaf mede-eigenaar van Cabana Beach en werkt Michael als general manager bij Madero Ocean Club. Nu zijn ze samen aan een nieuw project begonnen: de overname van Grand Café De Heeren bij Zuikertuintje Mall.

Wat hen zo heeft aangesproken aan De Heeren is voornamelijk de locatie en de geschiedenis van de zaak, zo vertelt Michael aan deze krant. ,,De Heeren is altijd een begrip geweest. En de omgeving van Zuikertuintje is een hartstikke mooie plek”, zegt hij. ,,Het grand café heeft het de afgelopen maanden lastig gehad. Dit leek ons daarom de uitgelezen mogelijkheid om het over te nemen. Dat er wat recent wat problemen waren schrikt ons niet af, het zorgt er juist voor dat we het als een uitdaging zien.”

De twee horecaondernemers hebben de zaak maandag en dinsdag ‘helemaal ondersteboven gekeerd’. ,,We hebben alles lekker schoongemaakt en het personeel leren kennen. De kaart is wat vernieuwd, er is een nieuwe wijnkaart en nieuwe personeelskleding”, aldus Michael. ,,Daar willen we het voorlopig even bij laten tot na de feestdagen. Nu richten we ons op de service en gastvrijheid. Over twee tot drie maanden willen we kijken of we de boel kunnen verbouwen, dingen fysiek kunnen vernieuwen en kunnen werken aan een nieuw concept.”

Michael en De Graaf willen van De Heeren de woonkamer van Curaçao maken die het altijd is geweest. ,,We willen weer terug naar het eerlijke product. Er een frisse bar van maken met een mooie keuken waarin we teruggaan naar het pure product: gewoon een mooi stuk vlees, of een goed stuk vis zonder tierelantijntjes maar wel van goede kwaliteit.” Zo hoopt het duo de gemeenschap weer aan te spreken en er weer een mooie, levendige horecagelegenheid van te maken.

Al het personeel wordt in principe overgenomen door de nieuwe leidinggevenden. Het gaat om ongeveer twintig medewerkers. ,,Het is onze insteek om alle banen te behouden.” Hoe het met de vergunningen zit, proberen de ondernemers te achterhalen. ,,Maar we hebben het idee dat we samen met de instanties wel tot een oplossing zullen komen. We zijn nog druk bezig met de onderhandelingen en hopen voor het einde van het jaar alle overeenkomsten ondertekend te hebben, zodat de overname en het juridische plaatje helemaal in orde zijn. Dan kunnen we een nieuwe nv starten en gaan we netjes het hele traject in.”

De activiteiten die door de huidige eigenaresse Danielle Minderhoud al waren gepland, zullen gewoon doorgaan. Zo is er morgen een feestje met livemuziek van de Dolceband en staat voor 30 december de grote Pagara Party op de planning, met een grote vuurwerkshow rond 22.00 uur en de hele avond muziek van dj’s, livebands en diverse bars bij Zuikertuintje.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “AD | Overname Grand Café De Heeren

 1. Het is mijn tent niet maar ik wens ze heel veel sukses.

 2. @F. Ballegeer:

  https://qooqle.nl/?q=cafe+de+heeren+curacao

  Probeer eens, best makkelijk.

 3. F. ballegeer

  goede morgen,
  hebben jullie ook een menukaart?

 4. Omdat eric Garcia nog steeds niet vrij rondloopt is er flink minder omzet bij de Heeren

 5. Abraham Mossel

  Sorry ik wens jullie het beste( woon 15 jaar op het eiland) maar ben daar nog nooit binnen geweest, heb namelijk watervrees.?.

 6. De onderhandelingen over de overname werden vertraagd omdat het lange tijd niet duidelijk was of de aan de bar zittende commissaris van Insel Air, Henry van der Kwast, nu wel of niet tot de inventaris behoorde.

  Ook moest er een conflict met de Amigoe worden opgelost omdat dagelijks om 5 uur de bezorger van de Amigoe binnenliep zonder de krant af te geven.

  Dit bleek echter Chos Romero van de Centrale Bank te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *