AD | Overname Insel in gevarenzone

Overname Insel Air in gevarenzone | Jeu Olimpio

Willemstad – Ondanks de pogingen van de Curaçaose regering lijkt de overname van Insel Air door Synergy, de moedermaatschappij van Avianca, van de baan.

De verwachting is dat minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling de samenleving vandaag – zoals afgesproken vóór de jaarwisseling – tijdens een persconferentie over de status van de overname zal informeren.

De bewindsman beloofde duidelijkheid te scheppen over de overname. De onderhandelingen hebben maandenlang geduurd. Lokale delegaties zijn naar Miami afgereisd, en de hoogste baas Germán Efromovich van Synergy was zelf ook persoonlijk op Curaçao. De verwachting is desondanks dat ondanks de talrijke telefoontjes, apps, skypegesprekken en vergaderingen de overname van Insel Air niet doorgaat.

Zoals deze krant eerder berichtte vormden onder andere de lokale wetgeving en de vraag vanuit welke plek de aansturing van de luchtvaartmaatschappij plaatsvindt, de obstakels voor een vlotte overname. Martina verklaarde in het verleden dat het juridische deel van het traject de nodige tijd zou vergen. Partijen hebben die tijd genomen en zijn nu waarschijnlijk op een punt beland dat er een streep getrokken wordt.

De plannen voor de overname zijn vorig jaar in het tweede kabinet-Whiteman door de toenmalige minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling in een Memorandum of Understanding vastgelegd. Tijdens het interim-kabinet van Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft politiek leider Gerrit Schotte (MFK) zich het afgelopen jaar nog met de overname bemoeid maar werd daarvoor teruggefloten door de bewindvoerder van Insel Air.

Bron: Antilliaans Dagblad

10 Reacties op “AD | Overname Insel in gevarenzone

 1. @Brain S
  Prima krant Vigilante!
  Maar zoals met alles ‘timing is everything’. Er was een ‘window’ waar InselAir verkocht had kunnen worden. Vervolgens kwam men met 30 miljioen subsidie waardoor InselAir ook een overheids nv werd, Sluis, ….

  Een auto dat rijdt is meestal meer waard dan een dat verkocht wordt voor de onderdelen.

 2. Geen visie , de zoveelste blunder .
  Maar nos mes por .

 3. IJs let bij Insel Air en bij de Centrale Bank op de centen dat wil zeggen op zijn eigen centen want daar is hij zeer ervaren in. Is er nou potverdrie niet een groep mensen op dit eiland die 100% integer zijn en daartoe door roeien en ruiten durven te gaan? Noem een thans bekende naam en er zit een vlekje aan. Sommigen zijn zelfs met vlekken besmeurd. En iedereen komt er mee weg omdat de anderen ook niet onbesmeurd zijn. MDPT ISLA : velen hebben uit de ruif mee gegeten/zeg: onbeschaamd leeg gevreten!Terwijl ze wisten op voorhand dat het een mission impossible was. En de toekijkers vonden het goed want die waren/zijn ook niet zonder zonden. En gelijk onkruid zijn ze niet te verdelgen en komen steeds weer terug. Er moet een nieuwe Tula opstaan die met harde hand gaat optreden maar nu tegen de uit eigen bevolking voortgekomen huidige moderne sluwe slavendrijvers. ( vergeet even de haat tegen de vroegere slavendrijvers. Maar ja met zelfs een OM dat alles in het werk stelt om niet achter de namen te komen wie de opdrachtgevers waren voor de moord op Wiels en het niets aan onduidelijkheid overlatende rapport Willems over de overheidsinstellingen haastig in de onderste lade legt…… de justitiële keten, rechterlijke macht,praat me er niet over. Het eiland is verloren indien externen niet gaan ingrijpen. ( of zal het wassende water uiteindelijk alles gaan oplossen…).

 4. @hoedanook,
  Heel vreemd want GS wist dat Aviance veel interesse had om Insel Air te kopen.

  http://www.vigilantekorsou.news/2017/02/15/gerrit-schotte-avianca-ta-interesa-pa-kumpra-insel-air/

 5. En hoeveel cash aan Ysje voor deze van te voren mislukte missie?

 6. Martina en Ys hebben Synergy ‘een dode mus’ proberen aan te smeren. Vreemd dat het niet gelukt is.

 7. Om in aanmerking te komen voor een overname moet je wel iets aan te bieden hebben. Waarom een maatschappij een compleet failliete boedel over zou willen nemen en daar ook nog eens ruim 30 miljoen voor zou moeten betalen is mij een compleet raadsel.
  Zeer veel geld is weer besteed aan het heen en weer vliegen, overnachtingen etc, met als eindresultaat iets dat we van tevoren wisten.

 8. Een failliete boedel, overstaffed, vliegend schroot, en veel noten op de zang. Curacao was verstandiger als underdog. Dit eiland kan niet bestaan zonder luchtvaart, maar heeft niet de juiste leiders. Ootmoedig vragen een onderdeel te mogen zijn van een solide partner is wellicht een betere oplossing. Jammer voor de pastechihunters.

 9. En ondertussen pakten Delger en Filotroot gewoon meer dan 35000 per maand!

 10. Met andere woorden, de terugbetaling van de 30 miljoen lening uit gemeenschapsgeld kunnen we afschrijven.

  Veel erger nog, de meer dan 200 miljoen aan openstaande schulden bij de belastingdienst en SVB kunnen nooit meer worden betaald, en ook daarvoor moet de gemeenschap bloeden.

  En commissarissen Frielink en van der Kwast hebben helemaal niets gezien van het wanbeleid van Heerenveen en Lippinkhof.

  Als Miguel Goede volgend jaar weer Frielink inhuurt voor zijn masterclass corporate governance laten we Miguel opnemen in de Capriles kliniek.

  De hele Insel Air bende (Heerenveen, Lippinkhof, Frielink en van der Kwast) is een voorbeeld van CORPORATE IGNORANCE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *