AD | ‘PAIS medeschuldig aan ontslag VDC-directeur’

Konket (PAR): ‘PAIS medeschuldig aan ontslag VDC-directeur’

Konket (PAR): ‘PAIS medeschuldig aan ontslag VDC-directeur’

Willemstad – Coalitiepartij PAIS kan zijn handen niet in onschuld wassen voor wat betreft het ontslag van de voormalig directeur van de VDC, maar is de bevolking een uitleg schuldig. Dat vindt Armin Konket, Statenlid voor PAR. ,,Het is schaamteloos. Mensen ontslaan zonder een basis daarvoor is misbruik van macht”, aldus Konket die ook aangeeft dat het gebruik van geld van de bevolking voor advocaatkosten de zaak alleen maar erger maakt.

,,Zowel premier Ivar Asjes (PS) als minister Nelson Navarro (PAIS) waren de twee verantwoordelijke ministers die het ontslag door middel van een decreet bekrachtigden. Zij konden er alles aandoen om het proces dat door Schotte werd opgestart te stoppen, maar kozen er bewust voor om er toch mee door te gaan.”

Volgens de parlementariër is het feit dat Asjes het decreet ondertekende een logische stap.

,,Hij was de Statenvoorzitter in de periode dat Schotte professionals politiek vervolgde en maakte met Pueblo Soberano deel uit van zijn kabinet. Maar van een PAIS-minister hadden we anders verwacht.”

Konket is van mening dat PAIS ‘niet langer de handen in onschuld kan wassen zoals ze dat hebben gedaan in zaken zoals FDRS, het Curaçaohuis en SOAW’.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

6 Reacties op “AD | ‘PAIS medeschuldig aan ontslag VDC-directeur’

 1. @Zomaareenmening,

  Helemaal met u eens. Anders zou Asjes ook nooit MP zijn geworden!

 2. Zomaareenmening

  Sander,

  Inderdaad was Pais niet in beeld in deze periode!
  In deze periode werd Gumbs verdacht gemaakt om hem zo buitenspel te zetten.

  Echter………….

  Het is het kabinet Asjes geweest, met onder andere justitieminister Navarro die het uiteindelijke ontslag heeft getekend!

  Je moet je wel aan de feiten houden.

  Overigens, was het niet Asjes als Statenvoorzitter die de democratie geschoffeerd heeft door de democratisch gekozen Staten buitenspel te zetten??

  Ook het huidige kabinet loopt over van onfrisse zaken.

 3. Beetje beter lezen Carribeancynic. Het gaat om de VDC / Gumbs / 2010

 4. Dom bericht….
  Dat Asjes medeschuldig is mag duidelijk zijn.
  hij zat toen in de coalitie met Schotte, maar PAIS was niet in beeld in deze periode.
  PAR is medeschuldig aan dit soort politiek, zij zijn fout geweest door 10-10-10 door te drukken met het gevolg van geen screening voor de politici.

 5. caribbeancynic

  Dit is geen ontslag. Het contract van 5 jaar is niet verlengd. Als dat al niet mag waarom dan contracten van 5 jaar tekenen?

 6. In het ver gevorderde stadium van het proces was het wellicht beter dat de rechter uitspraak deed. De schuld voor dit staaltje machtsmisbruik hoeft niet te worden gedeeld , maar komt helemaal voor rekening van Schotte.
  Heel dom van de PAR om een wellicht toekomstige coalitiepartner zo te schofferen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *